70 yaşındaki Mustafa Amca’nın iş ilanı yürekleri dağladı. Dram duvara yansıdı

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde bir duvara asılan iş ilanı, görenleri duygulandırdı. 70 yaşındaki Mustafa adlı vatandaş, geçim sıkıntısı nedeniyle iş aradığını belirttiği notunda, yetkinliklerini ve çalışma isteğini sıraladı. “Kaynak, tesisat ve çatı işlerinden anlarım, bahçe bakımı yaparım. Sağlık sorunum yok, günde 4-5 saat çalışabilirim” ifadeleriyle yazılan ilan, emekli maaşlarının yetersizliği tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Mustafa’nın bu çabasını fark edenler, ilanı sosyal medyada paylaşarak geniş kitlelere ulaştırdı.
Gazeteci İzzet Çapa, ilanı görüp duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Küçük bir kâğıtta büyük bir hayat gizli. 70 yaşında bir insan, dinlenmek yerine geçim derdinde. Bu, sadece onun çaresizliği değil, toplumun vicdanına tutulmuş bir ayna.” Çapa’nın paylaşımı, kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenilip yorumlandı.

Türkiye’de emekli maaşlarının düşük olması, yıllardır çözülemeyen bir sorun olarak gündemde. Resmi verilere göre, milyonlarca emekli, asgari ücretin bile altında gelirle yaşam mücadelesi veriyor. Mustafa’nın ilanı, bu gerçeğin somut bir yansıması oldu. İlanın asıldığı sokakta yaşayanlar, yaşlı adamı tanımadıklarını ancak bu durumun herkesi üzdüğünü ifade etti.

Sosyal medya kullanıcıları ise duruma tepkisiz kalmadı. Kimileri devletin emeklilere daha fazla destek sağlaması gerektiğini savunurken, bazıları Mustafa’ya iş teklifinde bulundu. Beşiktaş Belediyesi’nin konuyla ilgili bir adım atıp atmayacağı ise merak konusu. Mustafa’nın hikâyesi, bir yandan dayanışmayı körüklerken, diğer yandan sistemsel sorunlara dikkat çekti.

Related Posts

Özgür Özel’e ‘cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması: ‘Korkaklığını tescilledin Erdoğan!’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, “Cumhurbaşkanına hakaret”, “Suç işlemeye alenen tahrik”, “Kamu görevlilerine görevleri nedeniyle hakaret ve tehdit” gerekçeleriyle soruşturma başlatıldı. Söz konusu soruşturmaya siyasetçilerden tepki yağdı. CHP Grup Başkanvekili Başarır “Korkaklığını tescilledin Erdoğan!” ifadelerini kullandı.

Pakistan’da hayatını kaybedenlerin sayısı 27’ye yükseldi

Dawn gazetesinin haberine göre yetkililer, Karaçi kentinde 4 Temmuz Cuma günü çöken binanın enkazında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Hayatını kaybedenlerin sayısının 27’ye yükseldiğini bildiren yetkililer, çok sayıda kişinin …

CHP’li Veli Ağbaba’dan Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki: ‘Kendi sonlarını hazırlıyorlar’

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklanmasına tepki göstererek, “Yolsuzlukla, rüşvetle anılan bir partinin son çırpınışları bunlar” ifadesini kullandı.

Brezilya, 17. BRICS Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor

Geçen yıl Rusya’da düzenlenen BRICS Zirvesi’nin 17.’si bugün Brezilya’da başlıyor. Putin ve Şi’nin video konferans yöntemiyle katılacağı zirvede Rusya’yı Dışişleri Bakanı Lavrov temsil edecek. Türk Dışişleri Bakanı Fidan da iki gün boyunca BRICS Zirvesi etkinliklerinde yer alacak.

Operasyonda dikkat çeken isim: Hayrettin Mermer,.. Hem parti kurucusu hem futbol takımı sponsoru

İtirafçı olan suç örgütü lideri Aziz İhsan Aktaş’ın iddialarının ardından bu sabah düzenlenen şafak operasyonlarında dikkat çeken bir isim gözaltına alındı. Sivasspor’un isim sponsoru EMS Yapı’nın sahibi Hayrettin Mermer, gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. Mermer aynı zamanda Yavuz Ağıralioğlu’nun kurduğu Anahtar Parti’nin kurucu üyeleri arasında bulunuyor.

Gözaltı dalgası sonrası CHP MYK acil toplanıyor!

Adana, Antalya ve Adıyaman’da belediyelere yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, saat: 10.30’da parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile toplantı yapacağı öğrenildi.