Aliyev, Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya televizyon kanalına verdiği röportajda, Azerbaycan’ın ana kısımlarını Nahçıvan’a bağlayacak ve Zengezur Koridoru diye nitelendirilen ulaşım hattını değerlendirdi. Sovyet döneminde Azerbaycan’ın ana kısmı ile Nahçıvan arasındaki geçişte sorun olmadığını hatırlatan Aliyev, “Ermenistan saldırılara başlayınca bu bağlantıyı kesti. Bugün Nahçıvan’a ancak uçakla ya da İran üzerinden gidilebiliyor. Gürcistan ve Türkiye üzerinden daha uzun bir rota da mümkün fakat bu ciddi zorluklar yaratıyor” diye konuştu.
Related Posts
Meclis bu düğümü çözmezse milyonlarca emekli ömür boyu düşük maaş alacak
SGK Uzmanı İsa Karakaş, emeklilik sistemindeki devasa maaş farklarını kaleme aldı. Karakaş, sadece 24 saatlik farkla emekli maaşlarının %30 eridiği “zamanlama piyangosu” tehlikesine karşı uyardı: “Meclis bu düğümü çözmezse mağduriyet çığ gibi büyüyecek!”
Harry Kane tarihe geçti
Harry Kane, Bayern Münih formasıyla 100 gole en erken ulaşan futbolcu oldu. Kane, çıktığı 104 maçta 100 gol attı.
Brezilya’lı uçak üreticisi, TUSAŞ’la imalat anlaşması için zapt imzaladı
Brezilyalı uçak üreticisi Embraer ile TUSAŞ, havacılık üretiminde işbirliği için ilk adımı attı. Artan küresel talep doğrultusunda imzalanan mutabakat, ortak Ar-Ge ve üretim sürecine kapı aralıyor.