TEKNOFEST KKTC 2025 başvuruları sürüyor

TEKNOFEST 2025 KKTC Teknoloji Yarışmaları Başvuruları Devam Ediyor

ANKARA (İGFA) – 1-4 Mayıs tarihlerinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek TEKNOFEST 2025 KKTC Teknoloji Yarışmalarına başvurular 30 Ocak 2025 tarihine kadar devam edecek.

Ercan Havalimanı Eski Terminal Binası’nda gerçekleştirilecek yarışmaya katılmak isteyenler, www.teknofest.org internet adresi üzerinden başvuru yapabilecekler. Yarışmada birbirinden değerli ve büyük ödüller sahiplerini bekliyor olacak.

Kardeş vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenecek TEKNOFEST, 2025 yılında yepyeni yarışmaların da yer aldığı bir programla teknoloji dünyasını ağırlayacak. Robolig Mavi Vatan Yarışması, KKTC Araştırma Proje Yarışması, HackMasters Mavi Vatan Yarışması ve Sosyal İnovasyon Yarışması gibi yeni kategorilerle teknoloji ve inovasyon alanında heyecan verici bir atmosfer oluşturulacak.

TEKNOFEST KKTC Teknoloji Yarışmaları, Ercan Havalimanı Eski Terminal Binası’nda gerçekleşecek ve katılımcılar projelerini tanıtarak ve geliştirerek yarışma fırsatı yakalayacaklar.

Yarışmada dereceye giren takımlara toplamda 2,5 milyon TL ödül verilecek ve 3 milyon TL maddi destek sunulacak.

Geleceğin teknolojilerine tanıklık etmek ve yarışmalara katılmak için son başvuru tarihi 30 Ocak olarak belirlendi. Bu heyecan verici etkinliği kaçırmayın!

Related Posts

WhatsApp bu sefer de Amerika Temsilciler Meclisi’nde yasaklandı

İran – İsrail savaşında sık sık yasaklamalar ile gündeme gelen WhatsApp’a bir yasaklama haberi de Amerika’dan geldi.

BTK yerli çip raporu

Teknolojinin hızla gelişmesi ve küresel çip ihtiyacının artmasıyla birlikte, Türkiye de bu stratejik alanda uzun vadeli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu doğrultuda “Çip Endüstrisi ve Haberleşme …

TEKNOFEST Takımları ABD’deki model uydu yarışmasına damga vurdu

ABD’de gerçekleştirilen uluslararası CanSat Model Uydu Tasarım ve Fırlatma Yarışması’nda TEKNOFEST takımları önemli dereceler elde etti. Gazi Üniversitesi’nden Apastron takımı yarışmayı ikinci sırada tamamlarken, Çankaya Üniversitesi’nden CanBEE takımı dördüncülüğü elde etti.

Akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral tanıtıldı

Fransa merkezli Mistral AI şirketi, ABD ve Çin’in geliştirdiği yapay zeka modellerine rakip olacak yeni akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral’i tanıttı.

Call of Duty: Black Ops 7 duyuruldu! Bu yıl çıkıyor

Xbox Game Showcase etkinliğinde boy gösteren Call of Duty: Black Ops 7, 2035 yılında geçecek. İşte ayrıntılar:

Kütahya Belediyespor’dan U14 Türkiye Oryantiring Şampiyonası’nda başarı

2024-2025 sezonu U14 Türkiye Oryantiring Şampiyonası’nda Kütahya Belediyespor, elde ettiği derecelerle adından söz ettirdi. E12A kategorisinde takım halinde Türkiye üçüncüsü olan temsilcilerimiz, sezon boyunca sergiledikleri istikrarlı performansla Kütahya’nın gururu oldu.