Hamas’tan İsrail’e Sana Havalimanı ve Hudeyde tepkisi: Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı

Hamas, İsrail’in Yemen’deki Hava Saldırılarına Tepki Gösterdi

Hamas, İsrail ordusunun Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarını kınayarak, bunu “Amerika’nın siyasi ve askeri desteğiyle yapılan bariz bir saldırı” olarak nitelendirdi. Hamas’tan yapılan açıklamada, “Yemen’e yönelik Siyonist saldırıyı kınıyoruz ve bunu işgal (İsrail) hükümetinin Washington ve bazı Batı başkentlerinin siyasi ve askeri desteğiyle Filistin halkımıza ve bölge halklarına karşı izlediği terör politikasının bir uzantısı olarak görüyoruz” denildi. Açıklamada, Husilerin tutumları ve “İsrail ile Batı’nın Yemen’e yönelik saldırılarının kendilerini Filistin halkına destek ve yardım sağlama yönündeki kararlarından caydırmayacağına dair” açıklamaları takdirle karşılandı. Hamas’ın açıklamasında, “İsrail’in kibri ve Filistin halkına ve Yemen’e karşı işlediği suçların, İsrail’in ihlallerine karşı koymak ve onu bölgeye ve halkına yönelik kontrol ve boyun eğdirme illüzyonlarından caydırmak için sağlam bir Arap ve İslami dayanışma ve birlik duruşu sergilemeyi gerektirdiği” aktarıldı. İsrail ordusunun, Yemen’deki İran destekli Husilerin kontrolündeki Uluslararası Sana Havalimanı ve Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarında 4 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi yaralanmıştı. (AA)

Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Kılıçdaroğlu’nun anketçisi ile İmamoğlu trolü canlı yayında birbirine girdi

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Erdoğan kazansın ben bu işi bırakıyorum.” diyerek gündem olan Kılıçdaroğlu’na yakın Araştırmacı Kemal Özkiraz, sosyal medyada İmamoğlu paylaşımlarıyla algı oluşturmaya çalışan Akademisyen Emrah Gülsanar ile canlı yayında birbirine girdi. Kılıçdaroğlu ile ilgili Nevşin Mengü’nün ortaya attığı savcı iddiasının ardından Gülsanar’ın yaptığı, “Kılıçdaroğlu’nun yüzüne tükürmek gerekir.” paylaşımı üzerinden çıkan tartışmada Özkiraz, “Sen onursuz bir adamsın Emrah Gülsanar.” dedi. Bu sözler üzerine stüdyoda ortam gerilirken Kemal Özkiraz, Gülsanar’ın X üzerinden yaptığı algıları tek tek canlı yayında gösterirken, Emrah Gülsanar ise canlı yayını terk etti.

Dünyaca ünlü gazeteci duyurdu! Fenerbahçe, bir yıldız daha getiriyor

Fenerbahçe, West Ham United forması giyen Meksikalı futbolcu Edson Alvarez’in transferini bitirmeye çok yaklaştı. Satın alma opsiyonuyla kiralamak istenen futbolcu için West Ham ile görüşmeler olumlu geçti. Kiralama bedeli ve oyuncunun maaşının tamamının ödenmesi konusunda anlaşıldı. Anlaşma için son görüşmeler yapılıyor.

Silivri’de deprem: Kentte hissedildi

Marmara Denizi’nin Silivri açıklarında deprem meydana geldi. AFAD depremin büyüklüğünü 3,2, Kandilli 3,6 olarak duyurdu.

Bilinmeyen cisim tarlaya düşüp patladı

Polonya Silahlı Kuvvetleri, tarlaya bir cismin düşmesi sonrası, güvenlik kapsamında hava sahasının kontrol edildiğini bildirdi.

Galatasaray’dan Kerem’e ‘amansız’ takip

Galatasaray Spor Kulübü, sosyal medya hesaplarından “aslan” resimli profil fotoğraflarını kaldıran, Fenerbahçe’ye gitmek için gün sayan eski kaptanı Kerem Aktürkoğlu’nu hâlâ neden takip ediyor…

Kötü koku nedeniyle mahalleli ayaklandı, evden 20 kamyon çöp çıktı

Burdur’un Bucak ilçesinde kötü koku şikayeti gelen evde temizlik yapan belediye ekipleri 20 kamyon çöp çıkardı.