Dijital Dolandırıcılığa Dikkat!

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ödeme İste Sistemi Uyarısında Bulundu

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yedikaya, bankacılık uygulamalarında kullanılan ‘Ödeme İste Sistemi’ uygulamasında altyapının doldurulmaması durumunda birçok dezavantaj yaşanacağını vurguladı. Yedikaya, bu tür uygulamaların dijital dolandırıcılığa zemin hazırlayabileceğine dikkat çekti.

KSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yedikaya, ‘Ödeme İste Sistemi’ süreçlerinin iyi analiz edilmesi gerektiğine işaret ederek, teknolojinin giderek hayatımızın merkezine yerleştiğini ve finans kurumlarının da buna uyum sağlamaya çalıştığını belirtti. Bu yeni uygulamanın işletmeler ve bireyler için kolaylık sağladığını ancak beraberinde bazı riskler getirdiğini dile getirdi.

Ödeme İste Sistemi’nin, alacaklı ile borçlu arasında dijital ödemeleri kolaylaştıran bir araç olduğunu aktaran Yedikaya, sürecin olumlu ve olumsuz yönlerinin detaylıca analiz edilmesi gerektiğini vurguladı. Teknolojinin bağımlılık yaratabileceğine ve dolandırıcılık risklerini artırabileceğine işaret eden Yedikaya, işletmelerin bu yeni sistemlere geçerken ek maliyetlere katlanmak zorunda kaldığını söyledi.

Ali Yedikaya, vatandaşların ve işletmelerin bu yeni uygulamalar hakkında daha fazla eğitilmesi gerektiğini belirterek, özellikle küçük işletmelerin entegrasyon maliyetleri konusunda sıkıntı yaşadığını ve rekabet gücünün azaldığını sözlerine ekledi.

Uygulamaların gün geçtikçe hayatımızda daha fazla yer edineceğini ifade eden Yedikaya, finansal kurumların ve müşterilerin siber güvenliği sağlamak adına sürekli güncellemeler ve yatırımlar yapmak zorunda olduklarını belirtti. Altyapının sağlam olması gerektiğini vurgulayan Yedikaya, bu tür uygulamaların hayatımıza daha iyi bir şekilde entegre edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Uygulamaların Altyapısı Önemli

Yedikaya, son olarak finans kurumlarının bu tür uygulamalara geçerken yaşadığı maliyetlerin ve rekabet baskısının da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Özellikle küçük işletmelerin ek maliyetlerle karşı karşıya kaldığını ve bu durumun rekabet güçlerini olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

Görüldüğü gibi, Ödeme İste Sistemi gibi uygulamaların hayatımıza entegrasyonu hem avantajlar hem de dezavantajlar getirebilmektedir. Bu nedenle altyapının sağlam olması ve kullanıcıların eğitilmesi büyük önem taşımaktadır.

“Uygulamaların altyapısını iyi doldurmak gerekiyor” diyen Yedikaya, bu süreçte finansal kurumların ve kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini kaydetti. Gelişen teknolojiyle beraber finansal işlemlerdeki risklerin artması, güvenlik önlemlerinin de daha da güçlendirilmesini gerektirmektedir.

Kayseri’de yaşanan bu gelişmeler, dijitalleşmenin hızla ilerlediği ve finansal kurumların bu değişime uyum sağlamaya çalıştığı açıkça ortaya koymaktadır.

Related Posts

CHP’li Tanrıkulu: Memur, emekli zammında hileli yöntemlere başvuruyorlar

CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, doğal gaza temmuz başında zam yapıldığının altını çizerek, “Hileli yöntemlere başvuruyorlar! Doğal gaza zammı TÜİK ve enflasyon rakamlarına yansımasın diye temmuz ayının başında açıklıyorlar” dedi.

Yıllık enflasyon ENAG’a göre yüzde 68,68, TÜİK’e göre yüzde 35,05 oldu

Yıllık enflasyon ENAG’a göre yüzde 68,68, TÜİK’e göre yüzde 35,05 oldu

X’te (Twitter) erişim sorunu

Son zamanlarda kullanıcıların sıklıkla erişim sorunu yaşadığı sosyal medya platformu X’te (Twitter) erişim sorunu yaşandı.

Buğday hasadı başladı

Vezirköprü’de çiftçiler, biçerdöverlerle buğday hasadına başladı. Hasat çalışmalarının yoğun tempoda sürdüğü ilçede, verimin bölgelere göre farklılık gösterdiği ifade ediliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) adına buğday alımlarının ilçedeki şirket …

AJet, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Şam’a ilk uçuşunu tamamladı

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan (İSG) Suriye’nin başkenti Şam’a yapılan ilk sefer başarıyla icra edildi.

Haziran ayı dış ticaret açığı belli oldu

Son Dakika haberi.. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, haziran ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. Buna göre, dış ticaret açığı haziran ayında yıllık yüzde 38,8 artarak 8,2 milyar dolar oldu. 2025’in ilk 6 ayındaki açık ise 49,4 milyar dolar oldu.