Depremzede ressam felaket gecesini anlattı: Feryat, toz, duman birbirine karıştı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlere Mustafa Hamiş ve ailesi, Afşin ilçesinde yakalandı. Evi ağır hasar alan Hamiş’in resim atölyesi de yıkıldı. Birçok yakınını depremde kaybeden Hamiş, yaşadığı ilçeden ayrılarak eşi ve çocuklarıyla birlikte Nevşehir’e yerleşti. Yaklaşık 1 ay boyunca öğretmenevinde kalan Hamiş ailesi, Güzelyurt Mahallesi’nde eve geçti. Ressamlık mesleğini burada devam ettirmeye karar veren Mustafa Hamiş, deprem temalı resimler çizerek, yaşadığı acıları tuvaline yansıtmaya devam ediyor.

Depremin yıl dönümünde yaşadıklarını anlatan Hamiş, “Yüzyılın afeti olarak da bilinen Kahramanmaraş merkezli depremin, ikinci yıl dönümü. Depremi halk şairi ve ressam olarak yaşadım. Depreme evimde yakalandım. Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 7 katlı apartmanın 4’üncü katında eşim ve kızlarımla kalıyordum. Saat 04.20 sıralarında salonumda oturuyordum. Bilgisayarımı açtım, yazılar yazıyordum. 04.20 de bir uğultu gelmeye başladı. Kanepe gelip gitmeye başladı. Nasıl olduğunu anlayamadan kapıya koştum. Sallantı durmadı. Yatak odasında eşim ve çocuklarım vardı. Onlara koşmaya çalıştım ama ilk etapta başaramadım. Dolaplar devriliyordu Ev adeta savaş alanına döndü. Zor da olsa yatak odasına ulaştım. Eşim ve kızlarım birbirlerine sarılmıştı. Ben, ‘Deprem oluyor’ dedim. Elektrikler kesildi. Sonra apartmandan çıktık. Aşağıda bağrışmalar başladı. Halen, ‘Bizi kurtarın’ bağrışları kulaklarımda çınlıyor” diye konuştu.

‘FERYAT, TOZ, DUMAN BİRBİRİNE KARIŞTI’

Depremde havanın çok soğuk olduğunu ve kar yağdığını aktaran Hamiş, “Petrol istasyonu ile bizim bulunduğumuz yerin uzaklığı 750 metre vardı. Oldukça fazla araç kuyruğu olduğu için ancak 1 saat sonra akaryakıt istasyonuna ulaşabildik. Sonra ailem ile birlikte babamın bağ evine gittik. Orada otururken öğle saatlerinde de yine şiddetli bir sarsıntı oldu. Oturduğumuz yerden havaya kalktık. O anda feryat toz duman birbirine karıştı. Çocuklarım yaşadığımız bu olaydan sonra buralarda kalamayacaklarını Konya’ya gitmek istediklerini söylediler. Yola çıktık. Kayseri’ye geldiğimizde Kayseri de depremden etkilenmişti ve Konya’ya geçerken bir gece Nevşehir Öğretmenevi’nde kaldık. Bizleri bırakmadılar sağ olsunlar. O dönemde İnci Sezer Becel Valimiz bizlere öğretmenevini mekan etti, evimiz oldu” ifadelerini kullandı.

‘MEMLEKETİME GİTTİĞİMDE DUYGULANIYORUM’

Nevşehir’e geldiklerinde görevlilerin onlara çok yardımcı olduğunu söyleyen Hamiş, “Nevşehir halkı bizlere giyecek gönderdi. Benim ayağımda çorap bile yoktu. Gerek eski Valimiz İnci Hanım ve şimdiki Valimiz Ali Fidan bizimle çok ilgilendi. Nevşehir basını da bizlere sahip çıktı. Herkesten Allah razı olsun. 2 yıldır Nevşehir’de ailemle birlikte yaşıyorum. Bu şehri seviyorum. Halk Eğitim Merkezi’nde bir çalışma odası verdiler. Resim çalışmalarımı burada da yürütüyorum. Depremde ailemden amcam ve dayımla birlikte 5 kişiyi kaybettik. Amcamın hanımının kolu kesildi. Memleketime gittiğimde duygulanıyorum. Allah o günleri kimseye bir daha göstermesin. Korkunçtu, insanlar bağırıp kaçıyorlardı, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Related Posts

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, Demirtaş ziyaretini anlattı: Yeni çözüm sürecinde çözüm için “parlemento” vurgusu yaptı

Eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin, Demirtaş ziyaretini anlattı: Yeni çözüm sürecinde çözüm için “parlemento” vurgusu yaptı

İstanbul’da baba cinayeti: Oğlu kanlı eşyaları çöpe attı, anne evi temizledi

İstanbul Eyüpsultan’da tartışma sırasında Recep Kütükçü’yü bıçaklayarak öldürdükleri iddia edilen anne ve iki oğlu gözaltına alındı. Polisin yaptığı detaylı çalışmada ise olay sonrası şüphelilerin evdeki bazı eşyaları çöpe attıkları güvenlik kameralarına yansıdı.

Rusya – Azerbaycan gerilimi tırmanırken Azeri medyasından büyük iddia: Azerbaycan, Rusça’yı okullardan çıkartıyor

Azerbaycan’da eğitim dili Azerbaycanca ve İngilizce ile sınırlandırılıyor. Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre, Rusça eğitim veren okulların üç yıl içinde aşamalı olarak kapatılması planlanıyor. Üniversitelerde de 2025-2026 döneminden itibaren Rusça eğitim son bulacak. Resmî açıklama gelmese de velilere gönderilen mesajlar, sürecin başladığını gösteriyor.

‘Yol vermeme’ kavgası: Otomobilini üzerine sürdüğü motosikletli silecekleri kırdı!

Bursa’da otomobil ve motosiklet sürücüleri arasında çıkan yol verme tartışması kavgaya dönüştü. Otomobil sürücüsü aracını önüne geçen motosiklet sürücüsünün üzerine sürdüğü, onun da otomobilin sileceğini kırdığı anlar cep telefonuyla kaydedildi.

Ülke genelinde duyuruldu, emeklilere ücretsiz oldu

Almanya’da 60 yaş üstü bireyler için sağlık sisteminde yeni bir dönem başladı. Artık birçok muayene, tarama ve tedavi hizmeti, belirli şartları sağlayan emeklilere ücretsiz sunuluyor.

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti