Emekli ikramiyesine ilişkin TBMM görüşmeleri ertelendi

Emeklilere 2025 Yılında Bayram İkramiyesi Artışı Yolda

Milyonlarca emekli, Türkiye genelinde, 2025 yılı Ramazan ve Kurban Bayramı’nda alacakları ikramiyeleri merakla bekliyor. Geçtiğimiz yıl 3 bin lira olarak ödenen ikramiyeler için yapılan görüşmeler sonucunda bu yıl her bir bayram için 4’er bin lira ödenmesi kararlaştırıldı.

Ancak, bu artışın resmiyet kazanabilmesi için Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda onaylanması gerekiyordu. Süreç devam ederken Meclis’teki siyasi gerginlikler nedeniyle Meclis Genel Kurulu’nda AK Parti ve MHP’li vekillerin yoklamaya katılmadığı görüldü. Yeterli çoğunluk sağlanamayınca görüşmelere ara verildi ve bir sonraki görüşme tarihi 25 Mart Salı olarak belirlendi.

Emekli Bayram İkramiyelerinin Bütçe Maliyeti

Yaklaşık 16 milyon emekli için Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 4’er bin TL olarak ödenecek ikramiyenin, 2025 yılı bütçesine maliyeti 28,4 milyar lira olarak hesaplandı.

Dul ve Yetimler İçin Artış

Dul ve yetimler de bayram ikramiyesi alacaklar. Yüzde 75 hak sahipleri 6 bin TL, yüzde 50 hak sahipleri 4 bin TL, ve yüzde 25 hak sahipleri 2 bin TL ödeme alacaklar.

İkramiye İçin Önemli Detaylar

Emeklilik dilekçesini Şubat ayı sonuna kadar verenler, henüz maaş almamış olsalar dahi Ramazan Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecekler. Mayıs ayı sonuna kadar emeklilik için başvuranlar ise sadece Kurban Bayramı ikramiyesinden yararlanabilecekler. Genellikle her iki bayram öncesinde ikramiyeler hesaplara yatırılırken, Ramazan Bayramı bu yıl 30 Mart Pazar – 1 Nisan Salı tarihleri arasına denk geliyor.

Related Posts

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

DEM Parti, Meclis’te Sırrı Süreyya Önder için taziyeleri kabul etti

‘Sazan sarmalı’ dolandırıcılığında 6 tutuklama: Hesaplardaki hareketlilik 70 milyon lira…

Kırklareli merkezli, ‘sazan sarmalı’ yöntemiyle dolandırıcılık yapıp, yasa dışı bahis oynatanlara yönelik polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’sı tutuklandı. Şüphelilerin bankada hep hareketlerinin 70 milyon 646 bin 466 lira olduğu belirlendi.

Bahçeli’den DEM Parti’ye taziye ziyareti: Sırrı Süreyya Önder için TBMM’de düzenlenen programa katılıyor

Sırrı Süreyya Önder, TBMM’de anılıyor. Anma törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılıyor.

78 yıldır bitmeyen bir kriz: Hindistan ve Pakistan, Keşmir nedeniyle bir kez daha savaşın kıyısında | Keşmir’in çatışmalarla dolu tarihi…

Hindistan ordusunun, Pakistan ve Pakistan’a bağlı Azad Keşmir bölgesindeki “hedeflere” yönelik askeri operasyonu Asya’da tansiyonu yükseltip yeni bir savaş endişesini beraberinde getirdi. Bu son olay, uzun yıllardır devam eden gerginlikler zincirinin son halkası oldu.

TKG’den ‘üç fidan’ anması: ‘Düşlerindeki ülkeyi kuracağız’

TKG’nin ‘üç fidan’ için yaptığı anmada “Saltanatınızı sonra erdireceğiz. Deniz’in, Yusuf’un, Hüseyin’in düşlerindeki ülkeyi; tam bağımsız sosyalist Türkiye’yi kuracağız. Söz veriyoruz bu ülkeyi mutlaka kuracağız” ifadeleri kullanıldı.

AB, 2027 yılı sonuna kadar Rusya’dan gaz ithalatını durdurmayı hedefliyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya’dan doğalgaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz alımını 2027 yılı sonuna kadar kademeli olarak sona erdirmeye yönelik bir yol haritası hazırladı.