Müebbetle yargılandığı davada 11 yıl 8 ay ceza aldı

Erzurum’da Kız Arkadaşlarına Laf Atan Ramazan Kanbur’u Öldüren Yalçın Çakıloğlu, 11 Yıl 8 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Erzurum’da yaşanan olayda, kız arkadaşlarına laf attığı iddia edilen Ramazan Kanbur’u karnından ve boynundan bıçaklayarak öldüren Yalçın Çakıloğlu, müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada haksız tahrik indirimiyle 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 21 Haziran 2023 tarihinde Yakutiye ilçesinde meydana geldi. Yalçın Çakıloğlu, Faruk K. ve kız arkadaşlarıyla yolda yürürken yanlarından geçen Ramazan Kanbur’a laf attığı iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma sonucunda Yalçın Çakıloğlu, elindeki bıçakla Ramazan Kanbur’u karnından ve boynundan yaralayarak hayatını kaybetmesine neden oldu.

Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan Yalçın Çakıloğlu, karar duruşmasında hakkında verilen cezayı duydu.

“Küfürler etti, kaçtım yine peşimden geldi”

Yalçın Çakıloğlu, duruşmada, “Küfürler etti. Kaçtım. Yine peşimden geldi. Çıkan kavgada altta kalınca kendimi savunmak için hamle yaptım. Yaralandığını fark etmedim. Üzerimde benden büyük ve kilolu, uyuşturucu kullanan biri vardı. Kendimi savunmasam ben ölecektim. Adalete güveniyorum, beraatimi istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, Yalçın Çakıloğlu’nu ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı ve haksız tahrik ve takdir indirimi uygulayarak cezayı 11 yıl 8 aya indirdi.

“Ceza değil ödül verildi”

Olayın mağduru Ramazan Kanbur’un ağabeyi Muhammet Kanbur, mahkemenin verdiği cezanın yetersiz olduğunu belirterek, “Geçen yıl kardeşim Ramazan Kanbur’u vahşice öldürdüler. Mahkeme, çocuğun birine sadece 11 yıl ceza verdi. Bu adaletsizlik. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Ceza değil ödül verildi. Bu karar bizi yıktı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Related Posts

Rusya – Azerbaycan gerilimi tırmanırken Azeri medyasından büyük iddia: Azerbaycan, Rusça’yı okullardan çıkartıyor

Azerbaycan’da eğitim dili Azerbaycanca ve İngilizce ile sınırlandırılıyor. Sosyal medyada paylaşılan bilgilere göre, Rusça eğitim veren okulların üç yıl içinde aşamalı olarak kapatılması planlanıyor. Üniversitelerde de 2025-2026 döneminden itibaren Rusça eğitim son bulacak. Resmî açıklama gelmese de velilere gönderilen mesajlar, sürecin başladığını gösteriyor.

‘Yol vermeme’ kavgası: Otomobilini üzerine sürdüğü motosikletli silecekleri kırdı!

Bursa’da otomobil ve motosiklet sürücüleri arasında çıkan yol verme tartışması kavgaya dönüştü. Otomobil sürücüsü aracını önüne geçen motosiklet sürücüsünün üzerine sürdüğü, onun da otomobilin sileceğini kırdığı anlar cep telefonuyla kaydedildi.

Ülke genelinde duyuruldu, emeklilere ücretsiz oldu

Almanya’da 60 yaş üstü bireyler için sağlık sisteminde yeni bir dönem başladı. Artık birçok muayene, tarama ve tedavi hizmeti, belirli şartları sağlayan emeklilere ücretsiz sunuluyor.

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti

Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti

Sel baskını İtalya ve Fransa’da can aldı: 16 bölgede kırmızı alarm verildi

Avrupa, aşırı sıcak hava dalgası ve ani sel felaketleriyle mücadele ediyor. İtalya ve Fransa’da can kayıpları yaşandı, olağanüstü tedbirler alındı.

Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş, uzun süredir mücadele ettiği hastalığı nedeniyle 69 yaşında yaşamını yitirdi.