NASA’nın emekli uzay mekiği Discovery için büyük kavga

Teksaslı Cumhuriyetçiler, Houston’a Uzay Mekiği İstiyor

NASA’nın emekliye ayrılan uzay mekikleri, Florida, Kaliforniya, New York ve Virginia’daki müzelere gönderilmiş, ancak Teksas bir mekik almamış.

Smithsonian’da sergilenen Discovery uzay mekiği, Houston’a taşınabilir mi?

ABD senatörleri John Cornyn ve Ted Cruz, “Uzay Mekiğini Eve Getirme Yasası” adıyla bir yasa tasarısı sundular. Bu tasarı, Discovery mekiğinin Smithsonian’dan alınıp Houston’daki NASA Johnson Uzay Merkezi‘ne taşınmasını öngörüyor. Mekik, gelecekteki araştırmalar için büyük bir değere sahip.

Ancak, Smithsonian’ın mekiği taşıması için büyük lojistik zorluklar var. 2012’de kullanılan özel donanım yok edildiği için mekiği taşımak neredeyse imkansız. Modifiye edilmiş Boeing 747 jetlerinden biri sergilenirken diğeri kullanılamaz durumda. Taşıma işlemi tamamlandıktan sonra mekiğin karayoluyla da taşınması gerekiyor.

Discovery’nin parçalara ayrılarak taşınması da bir seçenek olabilir ancak bu durum mekiğin zarar görmesine yol açabilir.

Teksaslı Cumhuriyetçi senatörler, planlarını savunuyor ve Houston’ın uzay mekiği programındaki rolünü vurguluyor. Ancak ilginç bir şekilde, Houston Uzay Merkezi ile görüşülmeden bu teklif sunuldu.

Related Posts

BYD fabrika kurmaktan vazgeçti

Küresel belirsizliklerin artmasıyla birlikte yatırımlar askıya alınmaya başlandı. Çin’deki en büyük elektrikli araç üreticisi olan BYD, Meksika’ya büyük bir fabrika kurma planlarını iptal etti.

DJI, yeni kargo drone’u FlyCat 100’ü tanıttı! 80 kilogram’a kadar yük taşıyabiliyor

DJI zorlu şartlarda kullanılmak üzere 80 kg’a kadar yük taşıyabilen yeni drone’unu tanıttı. Cihaz şu an Çin’de satışta ancak küresel satışları da yakında başlayacak.

WhatsApp bu sefer de Amerika Temsilciler Meclisi’nde yasaklandı

İran – İsrail savaşında sık sık yasaklamalar ile gündeme gelen WhatsApp’a bir yasaklama haberi de Amerika’dan geldi.

BTK yerli çip raporu

Teknolojinin hızla gelişmesi ve küresel çip ihtiyacının artmasıyla birlikte, Türkiye de bu stratejik alanda uzun vadeli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu doğrultuda “Çip Endüstrisi ve Haberleşme …

TEKNOFEST Takımları ABD’deki model uydu yarışmasına damga vurdu

ABD’de gerçekleştirilen uluslararası CanSat Model Uydu Tasarım ve Fırlatma Yarışması’nda TEKNOFEST takımları önemli dereceler elde etti. Gazi Üniversitesi’nden Apastron takımı yarışmayı ikinci sırada tamamlarken, Çankaya Üniversitesi’nden CanBEE takımı dördüncülüğü elde etti.

Akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral tanıtıldı

Fransa merkezli Mistral AI şirketi, ABD ve Çin’in geliştirdiği yapay zeka modellerine rakip olacak yeni akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral’i tanıttı.