Çin, Avrupa’da Alman ihracatçılara zemin kaybettiriyor

Çin, Alman İhracatçılarının Pazar Payını AB’de Ele Geçirdi

Avrupa Birliği (AB) pazarlarında Çin’in, Alman ihracatçılarının pazar payını ele geçirdiği belirtildi. Alman Kamu Kalkınma Bankası (KfW), AB pazarlarında yaşanan Çin ve Almanya arasındaki rekabete ilişkin bir raporunu yayınladı.

Rapora göre, Çinli üreticiler son 12 yılda Avrupa’da Alman ihracatçılardan pazar payını artırmaya devam etti ve AB pazarlarında Almanya ile Çin arasındaki ekonomik rekabetin arttığı bildirildi.

Raporda, Almanya’nın ihracat payının azalırken, Çin’in kazandığı vurgulandı. Ayrıca, ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginliklerinin AB pazarlarında ticari rekabeti daha da yoğunlaştırabileceği belirtildi.

KfW raporunda, Almanya ve Çin’in ihracat profillerinin giderek benzerleştiği ve her iki ülkenin otomotiv, makine mühendisliği ve kimya sektörlerinde rekabet ettiği ifade edildi. Rapor, Almanya’nın bu ürün kategorilerinde Çin’e karşı hala bir avantajı olsa da, farkın kapanmakta olduğunu belirtti.

2012-2024 döneminde, Almanya’nın AB’deki otomotiv ihracatındaki payının düştüğü, aynı dönemde ise Çin’den yapılan otomotiv ihracatının arttığı vurgulandı. Makine mühendisliği ve kimyasal ürünlerde de benzer eğilimler gözlemlendi.

Bununla birlikte, raporda Almanya’nın geçen yıl ihracatının büyük bir kısmını AB ülkelerine gerçekleştirdiği, Çin’in ise sadece küçük bir kısmını AB ülkelerine sattığı belirtildi. KfW Bank’ın Baş Ekonomisti Dirk Schumacher, Çin’in Avrupa pazarlarına odaklandığını ve Almanya’nın rekabetçi koşullar oluşturması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Prof. Dr. Hakan Kara’dan yüksek faiz açıklaması: ‘Esas sıkılaşması şimdi başladı’

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Hakan Kara, reel sektörün yüksek kredi faizleriyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Kara, faiz artışlarının ekonomide yavaşlama yaratabileceğini vurguladı.

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

İmamoğlu operasyonu asgariyi eritti

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Türkiye’de 708 Euro olan brüt asgari ücret, 19 Mart İmamoğlu operasyonundan sonra 592 Euro’ya düştü ve yüzde 16 eridi”.

Şimşek’ten 41 milyar dolarlık borç planı: Türkiye’nin geleceği proje finansmanına emanet

Bakan Şimşek, 6 uluslararası finans kuruluşuyla yapılan anlaşmalarla Türkiye’ye 41 milyar dolarlık uzun vadeli proje finansmanı sağlanacağını açıkladı. Kaynaklar, altyapı ve dönüşüm projelerinde kullanılacak.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir