Almanya’yı karıştıran dans gösterisi! Kilisede tavuklarla şarkı söylediler… Binlerce kişi şikayetçi oldu: ‘Dehşet verici’

Paderborn Katedrali’nde Tavuklarla Dans Gösterisi Tartışma Yarattı

Paderborn Katedrali’nde düzenlenen kutlamalar sırasında sahneye çıkan dansçılar, bezlere sarılı tüyleri yolunmuş tavuklarla şaşırtıcı bir gösteri sergiledi. “Fleisch ist Fleisch” (Et ettir) adlı şarkı eşliğinde gerçekleşen dans, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve dini gruplardan sert eleştirilere maruz kaldı.

Kamuya açık olan etkinliğe Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Kuzey Ren-Vestfalya Eyalet Başbakanı Hendrik Wüst gibi önemli isimler de katıldı. Dansçılar, gösteri sırasında tavuklarla çeşitli figürler sergiledi ve onları havaya atıp tutarak şarkı söyledi.

Twitter’daki paylaşım linkine buradan ulaşabilirsiniz.

20 BİN KİŞİ TÖVBE TÖRENİ İSTEMİYLE ŞİKAYET DİLEKÇESİ YAZDI

Gösteriyi dini ve toplumsal değerlere hakaret olarak gören bir grup, katedrali kınayarak özür dilemesi için dilekçe hazırladı. Sadece bir günde yaklaşık 20 bin kişinin imzaladığı dilekçe, büyük tepki çekti.

CNA’nın haberine göre, dilekçede, gösterinin “Hristiyan inancının temel öğretileriyle alay ettiği” ve kutsal bir alanı ihlal ettiği ifade edildi. Dilekçeyi hazırlayanlar, Başpiskopos Udo Markus Bentz’i, katedralin ve Kilise’nin ahlaki otoritesini korumamakla suçladı.

Gösterinin Hristiyanlığa hakaret anlamına geldiği savunulan dilekçede, şu ifadeler yer aldı: “Katedralinizin kutsallığını korumak ve savunmak yerine, bu küfür dolu gösteriye sessizce tanık olmanız dehşet vericidir. Bu nedenle, Paderborn Katedrali’nin temizlenmesi için bir tövbe ve kefaret töreni düzenlemenizi rica ediyoruz.”

Vestfalya-Lippe Bölge Derneği Sözcüsü Frank Tafertshofer, etkinlik sırasında herhangi bir olumsuz tepki almadıklarını, seyircilerin performansı alkışladığını belirtti.

Twitter’daki paylaşım linkine buradan ulaşabilirsiniz.

KATEDRAL ÖZÜR DİLEME KARARI ALDI

Daily Mail’ın haberine göre, katedral yetkilileri, 26 Mayıs’ta yaptıkları resmi açıklamada, gösterinin dini duyguları incittiğini kabul etti. Yaşanan olayın ardından katedral yönetimi, iç denetim mekanizmalarını gözden geçirmeye karar verdi ve gelecekteki etkinlikler için daha sıkı bir onay süreci uygulanacağını duyurdu.

Açıklamada, “yaşananların katedralin tarihsel önemiyle bağdaşmadığı” belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı: “Samimi üzüntülerimizi ifade ederiz. 775 – Vestfalya sergisinin açılışında yer alan performansın içeriği hakkında önceden bilgimiz yoktu.”

Katedral yönetimi, “İçerik incelemesini daha detaylı hale getireceğiz. Bu durumun yarattığı karmaşadan dolayı derin üzüntü duyuyoruz” diyerek duydukları pişmanlığı ifade etti ve olaya ilişkin tüm görüşleri paylaşan kesimlere teşekkür etti.

Related Posts

Ağıralioğlu: Hesapsız yapılanların açığını kapatmak bize düştü

Kırşehir’de partisinin il binası açılışında konuşan A Parti lideri Yavuz Ağıralioğlu, AKP’nin YİP projelerini eleştirerek “Yollar, hastaneler, havaalanları güzel ama pahalı yapıldı. Hesapsız yapılanların açığını kapatmak bize düştü” ifadelerini kullandı.

T.C. Kimlik Numarasını ezbere bilen herkesi ilgilendiriyor

ABD’de yapılan bir araştırma, insanların 9 rakamdan oluşan sosyal güvenlik numarasını ezberleme şekline göre farklı zeka türlerine sahip olabileceğini ortaya çıkardı. Söz konusu çalışmayı Türkiye’ye uyarlayan kullanıcılar, 11 rakamdan oluşan T.C. Kimlik Numarasını hangi örüntüde ezberlediğinizin zekanız hakkında önemli işaretler barındırdığını belirtti.

Eğlence mekanına girmesini engelleyen kuzenini vurdu

Beyoğlu’nda silahla eğlence mekanına girmek isteyen Şehmus D. (40), güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Kuzeni Gökmen D.(47) ile Şehmus D. arasında bu nedenle çıkan tartışma ise kısa sürede kavgaya dönüştü. Bu sırada Gökmen D., kuzeninin silahını alıp ofise bırakmak isterken silah ateş aldı. Olayda Gökmen D. kurşunun ensesine saplanması sonucu yaralandı. Olayın ardından Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Şehmus D.’yi yakalayarak gözaltına aldı.

Marmaray’da yumruk yiyen babaya 2,5 milyon lira gönderdi

Hakkında ‘suç örgütü lideri’ olduğu iddiasıyla kırmızı bültenle yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker, Marmaray’da çocuklarının yanında uğradığı saldırı ile Türkiye’nin gündemine oturan Deniz E.’ye ‘araba alması’ amacıyla 2,5 milyon liralık yardımda bulundu.

Siverek’te trafik kazası: İki otomobil çarpıştı, 7 yaralı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında iki otomobilin çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

66 yaşındaki adam feci kazada hayatını kaybetti

Antalya’nın Serik ilçesinde otomobille motosikletin çarpışması sonucu yaralanan 66 yaşındaki Ömer Ayvacı, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.