Fenomenlerden bıkan çiftçiler çareyi böyle buldu: Dağlara 5 avrolu turnike sistemi

İtalya’da Dağlara Turnikeli Geçiş Sistemi Kuruldu

İtalya’nın kuzeyindeki Dolomitler, sosyal medyanın etkisiyle her geçen gün çok daha fazla sayıda turist ağırladıkları için dağlara turnikeli geçiş sistemi kurduklarını bildirdi.

Alto Adige Alp Kulübü Başkanı Carlo Zanella, bu durumdan özellikle seyahat fenomenlerini sorumlu tuttuklarını belirtti.

Zanella, bu kişilerin bölgeye giden turist sayısını artırdığını ve doğal alanlara ciddi zarar verdiğini vurgulayarak, ‘influencer’ hesaplarının kapatılması gerektiğini söyledi.

Bölge sakinleri, ziyaretçilerin büyük bölümünün, en iyi fotoğraf karesini yakalayabilmek için özel arazilerden geçtiğini ve bu duruma karşı önlem almaya başladıklarını kaydetti.

İtalyan yasaları doğal parklara ücretsiz erişimi garanti etse de çiftçiler, popüler noktalara erişim için 5 avro ücret alınan turnikeler kurduklarını ifade ederek, şu ana dek resmi bir uyarı almadıklarını dile getirdi.

Eski milli sporcu Georg Rabanser, turnikeleri bir protesto aracı olarak gördüklerini aktararak, “Her gün sayısız insan arazimizden geçiyor, çöp bırakıyor. Bu bir yardım çığlığıydı” dedi.

Bölge halkı Venedik’te hafta sonları uygulanan 10 avroluk giriş ücretini örnek göstererek, 2009 yılında ‘Dünya Mirası’ ilan edilen Dolomitler için bu ücretin 100 avroya çıkarılmasını önerdi.

Related Posts

Rapordaki şeriat çağrıları: Devlet farkında ama harekete geçmiyor

Diyanet’in gizli tarikatlar raporunda, Ankara’da “ümmet”, “şeriat” ve “İsrail’le savaş” çağrısıyla yürüyüş yapan Tevhid ve Köklü Değişim dergilerinin; hilafet devleti kurma hedefiyle hareket ettiği, demokrasiyi “küfür” olarak nitelendirdiği tespit edildi.

Slovenya’nın Silah Ticaretine Yasak

Slovenya, İsrail ile silah ticaretini yasaklayan ilk AB ülkesi oldu.

Aksaray’da Genel Asayiş Uygulaması

Aksaray’da 36 ekip ve 124 polisin katılımıyla eş zamanlı denetimler yapıldı, huzur sağlandı.

Trump’tan çok tartışılacak karar: Üst düzey ismi görevden aldı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD istihdam istatistiklerin beklenenden zayıf kalması nedeniyle ABD Çalışma Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkiliyi görevden aldı. Trump, “görevden aldığı yetkiliyi herhangi bir kanıt sunmadan, verileri manipüle etmekle …

ABD, Rusya yakınlarına nükleer denizaltı konuşlandırma kararı aldı

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya yakınlarına iki nükleer denizaltı konuşlandırılması için emir verdiğini bildirdi.

Rize’de elektrik dağıtım şirketinin ofisi küle döndü

Rize’de çıkan yangında elektrik dağıtım şirketine ait ofis küle döndü.