‘Ahtamar Efsanesi’nin büyüsü sahnede

Majak Toşikyan’dan İlham Alan Müzikal: “Ahtamar”

Besteci ve müzisyen Majak Toşikyan, Türkiye’daki Ermeni toplumunun kültürel değerlerinden ilham alarak şair Hovhannes Tumanyan’ın ünlü “Ahtamar” şiirinden esinlenerek özgün bir müzikal ortaya koydu.

Ahtamar adlı gösteri, tek perde ve 80 dakika süresiyle izleyicilerle buluştu. Toplamda 125 kişilik geniş bir kadronun yer aldığı gösteride, 70 dansçı, üç solist ve sahne arkası ekibi göz kamaştırıcı bir performans sergiledi. Roy Merkezoğlu ve Katya Kaya ise solo danslarıyla izleyicileri büyüledi.

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, gösterinin Türkiye’nin en prestijli salonlarından birinde sahnelenmesinden dolayı gurur duyduklarını belirterek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkürlerini iletti. Maşalyan, “Bakanın farklı kültürleri bir araya getirme çabalarını takdirle karşılıyoruz” dedi.

Ahtamar: Bir Aşk Hikayesi

Ahtamar, Van Gölü’ndeki adasına da adını veren ve yıllardır anlatılan bir efsaneye dayanıyor. Hikaye, Ermeni bir keşişin kızı Tamara ile çobanlık yapan genç arasındaki hüzünlü aşkı konu alıyor. Bu ünlü efsane, Hovhannes Tumanyan’ın dokunuşuyla daha da etkileyici bir hale geliyor.

Related Posts

Diyarbakır BİLSEM’in başarısı… Depremden ilhamla dünya finaline

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), ‘Afet Destek Otomatı’ projesiyle ‘Dünyanın En İyi Okulları Ödülü 2025’te ‘Sağlıklı Yaşamı Destekleme’ kategorisinde ilk 10 finalist arasına girdi. Proje sayesinde, daha önce bilgileri alınan kronik hastalık sahipleri deprem sonrası oluşan koşullarda temel ilaçlarına ulaşabilecek.

ÇYDD ve VELİ-DER’den eğitimde yıl sonu değerlendirmesi: Milyonlarca çocuğumuz bu yılı karınları aç, zihinleri yorgun, umutları eksik tamamladı

ÇYDD ve VELİ-DER, 2025 eğitim yılını “karınları aç, zihinleri yorgun, umutları eksik” tamamlayan milyonlarca çocukla geride bıraktığımızı açıkladı. Eğitimin piyasalaştırıldığını, laik ve bilimsel eğitimin hedef alındığını vurguladılar.

Son ders zili yarın çalacak: Yaklaşık 20 milyon öğrenci yaz tatiline giriyor

Yaklaşık 20 milyon öğrenci için yarın ders zili bu kez yaz tatili için çalacak. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören öğrenciler, 2024-2025 eğitim öğretim yılını tamamlayarak 79 günlük tatil sürecine girecek. Karnelerin dağıtılmasıyla birlikte öğrenciler uzun bir maratonun ardından dinlenmeye çekilecek. Yeni eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2025’te başlayacak.

Türk sanatçı Bozyel, BM’de atık malzemelerle düzenlediği sergide, barışın iyileştirici gücünü vurguladı

Türk sanatçı Bozyel, BM’de atık malzemelerle düzenlediği sergide, barışın iyileştirici gücünü vurguladı

Sınav kaygısı düşman değil, rehber olabilir: İşte LGS öncesi altın değerinde öneriler

LGS ve YKS gibi kritik sınavlara hazırlanırken, öğrencilerin sadece bilgi değil, psikolojik dayanıklılık da geliştirmesi gerekiyor. Psikolog Ozan Yazıcı, sınav kaygısının çoğunlukla çevresel baskılardan beslendiğini ve doğru yaklaşımla yönetilebileceğini vurguluyor. Peki sınav kaygısı nasıl kontrol edilir? İşte cevabı…

LGS ne zaman saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? kaç dakika sürecek? MEB Sınav Kılavuzu: LGS oturum başlangıç saatleri ve dakikaları

LGS sınav saati ve oturum dakikaları sınava son bir gün kala öğrenciler tarafından merak edilip araştırılıyor. En çok sorgulananlar arasında ise “2025 LGS ne zaman saat kaçta başlayıp, kaçta bitecek? kaç dakika sürecek?” sorusunun cevabına çevrildi. Hemen belirtelim ki merak edilen sorular LGS sınav kılavuzunun yayınlanmasının ardından cevabını buldu. Peki, LGS ne zaman saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek? İşte merak edilip araştırılan sorunun cevabıyla ilgili ayrıntılar…