Dijital Dolandırıcılığa Dikkat!

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ödeme İste Sistemi Uyarısında Bulundu

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yedikaya, bankacılık uygulamalarında kullanılan ‘Ödeme İste Sistemi’ uygulamasında altyapının doldurulmaması durumunda birçok dezavantaj yaşanacağını vurguladı. Yedikaya, bu tür uygulamaların dijital dolandırıcılığa zemin hazırlayabileceğine dikkat çekti.

KSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yedikaya, ‘Ödeme İste Sistemi’ süreçlerinin iyi analiz edilmesi gerektiğine işaret ederek, teknolojinin giderek hayatımızın merkezine yerleştiğini ve finans kurumlarının da buna uyum sağlamaya çalıştığını belirtti. Bu yeni uygulamanın işletmeler ve bireyler için kolaylık sağladığını ancak beraberinde bazı riskler getirdiğini dile getirdi.

Ödeme İste Sistemi’nin, alacaklı ile borçlu arasında dijital ödemeleri kolaylaştıran bir araç olduğunu aktaran Yedikaya, sürecin olumlu ve olumsuz yönlerinin detaylıca analiz edilmesi gerektiğini vurguladı. Teknolojinin bağımlılık yaratabileceğine ve dolandırıcılık risklerini artırabileceğine işaret eden Yedikaya, işletmelerin bu yeni sistemlere geçerken ek maliyetlere katlanmak zorunda kaldığını söyledi.

Ali Yedikaya, vatandaşların ve işletmelerin bu yeni uygulamalar hakkında daha fazla eğitilmesi gerektiğini belirterek, özellikle küçük işletmelerin entegrasyon maliyetleri konusunda sıkıntı yaşadığını ve rekabet gücünün azaldığını sözlerine ekledi.

Uygulamaların gün geçtikçe hayatımızda daha fazla yer edineceğini ifade eden Yedikaya, finansal kurumların ve müşterilerin siber güvenliği sağlamak adına sürekli güncellemeler ve yatırımlar yapmak zorunda olduklarını belirtti. Altyapının sağlam olması gerektiğini vurgulayan Yedikaya, bu tür uygulamaların hayatımıza daha iyi bir şekilde entegre edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Uygulamaların Altyapısı Önemli

Yedikaya, son olarak finans kurumlarının bu tür uygulamalara geçerken yaşadığı maliyetlerin ve rekabet baskısının da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti. Özellikle küçük işletmelerin ek maliyetlerle karşı karşıya kaldığını ve bu durumun rekabet güçlerini olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.

Görüldüğü gibi, Ödeme İste Sistemi gibi uygulamaların hayatımıza entegrasyonu hem avantajlar hem de dezavantajlar getirebilmektedir. Bu nedenle altyapının sağlam olması ve kullanıcıların eğitilmesi büyük önem taşımaktadır.

“Uygulamaların altyapısını iyi doldurmak gerekiyor” diyen Yedikaya, bu süreçte finansal kurumların ve kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini kaydetti. Gelişen teknolojiyle beraber finansal işlemlerdeki risklerin artması, güvenlik önlemlerinin de daha da güçlendirilmesini gerektirmektedir.

Kayseri’de yaşanan bu gelişmeler, dijitalleşmenin hızla ilerlediği ve finansal kurumların bu değişime uyum sağlamaya çalıştığı açıkça ortaya koymaktadır.

Related Posts

Çevre kirletenlere son 5 ayda 1 milyar 140 milyon lira idari ceza uygulandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2025’in ilk 5 aylık periyodunda 19 bin 677 çevre denetimi gerçekleştirirken, denetimlerde Çevre Kanunu’na aykırı hareket eden tesis ve işletmelere 1 milyar 140 milyon lira idari para cezası uyguladı ve 169 işletmenin faaliyetinin durdurulması kararını verdi.

600 Gün Savaşı

Yarın (5 Haziran), Arap-İsrail Savaşları’nın Araplar ve Müslümanlar açısından en yıkıcı aşamasını teşkil eden Altı Gün Savaşı’nın 58’inci yıldönümü. İsrail, 1967’nin 5-11 Haziran günleri arasında düzenlediği ani ve hızlı saldırılarla komşularının en kritik topraklarını işgal etmeyi başarmıştı. Ürdün’den Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ü, Mısır’dan Sina Yarımadası’nı, Suriye’den Golan Tepeleri’ni ve Lübnan’dan Şeba Çiftlikleri’ni alan İsrail, böylece sadece altı gün içinde sınırlarını tam 3,5 kat genişletmişti.

Şubede e-dekont’u hayata geçirdi

Türkiye İş Bankası, Gelir İdaresi Başkanlığı tebliğine uygun olarak şubelerde ve dijital kanallarda e-dekont uygulamasını hayata geçirdiğini duyurdu.

Euro Bölgesi’nde enflasyon belli oldu

Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon mayıs ayında yüzde 1,9 seviyesine geriledi. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi’nin mayıs ayına ilişkin enflasyon öncü verilerini yayımladı. Buna göre, Euro Bölgesi’nde nisanda yüzde 2,2 olan yıllık …

Özgür Erdursun acı haberi verdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs 2025 enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, memur ve memur emeklilerinin Temmuz ayında alacağı zam oranı kesinleşti. Memur ve emekliler, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyor. Mayıs ayı …

Zirai dondan etkilenen 9 milyon dekarı nasıl inceleyecekler: Zarar çok, ekspertiz yok

Türkiye’de Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı 2.3 milyon çiftçi bulunmasına karşın olası zararları incelemek üzere bitkisel ve hayvansal üretimde sadece 2 bin ekspertiz bulunduğu ortaya çıktı. 36 ili etkileyen zirai don felaketini ise bitkisel üretimdeki sadece bin ekspertiz inceleyecek. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun bu kadar az ekspertiz ile zirai dondan etkilenen 9 milyon dekar alanın nasıl inceleneceğini sordu.