Dolar/TL haftaya nasıl başladı? (5 Mayıs Pazartesi 2025)

İstanbul’da Dolar ve Euro Haftaya Nasıl Başladı?

İstanbul serbest piyasada dolar, 38,5810 lira seviyesinden işlem görürken Euro ise 43,7590 lira seviyesinden haftaya başladı. Doların alış fiyatı 38,5790 lira, satış fiyatı ise 38,5810 lira olarak belirlendi. Euro’nun ise alış fiyatı 43,7570 lira seviyesindeyken satış fiyatı 43,7590 lira olarak açıklandı. Cuma günü doların satış fiyatı 38,5550 lira, Euro’nun satış fiyatı ise 43,8730 lira düzeyindeydi.

Küresel Piyasalar Ne Durumda?

ABD yönetiminin korumacı ticaret politikalarının ekonomilere etkileri yakından takip edilirken, küresel piyasalar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası toplantısı öncesi temkinli bir seyir izliyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın ekonomiye dair yaptığı açıklamalar ve Fed Başkanı Jerome Powell ile ilgili söylemleri de yatırımcılar tarafından dikkatle takip ediliyor.

ABD’nin tarife politikaları konusundaki belirsizlikler devam ederken, müzakerelerden olumlu sonuçlar çıkabileceği umuduyla iyimserlikler devam ediyor. Ancak, ABD’nin yeni tarife adımları yatırımcıları tedbirli olmaya yönlendiriyor. Küresel piyasalar, bu belirsizliklerin etkisi altında seyirlerine devam ediyor.

Related Posts

Borsa haftaya yükselişle başladı

Borsa haftaya yükselişle başladı

Türkiye’nin en dolarize illeri belli oldu: İlk beşte hangi şehirler var?

Türkiye’nin en dolarize illeri belli oldu: İlk beşte hangi şehirler var?

Son dakika… ENAG nisan ayı enflasyonunu açıkladı

Son dakika haberi… ENAG 2025 yılı nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. ENAG verilerine göre Nisan ayında enflasyon aylık bazda yüzde 4,46 artarken yıllık bazda ise yüzde 73,88 olarak gerçekleşti.

Ekonomistler piyasanın enflasyon beklentisindeki artışı nasıl yorumluyor?

Ekonomistler piyasanın enflasyon beklentisindeki artışı nasıl yorumluyor?

4 aylık zam oranı beklentisi: Maaşlar ne kadar artacak?

Türkiye İstatistik Kurumu Nisan ayı enflasyon verilerini yarın açıklayacak. Memur ve emekliler 4 aylık maaş farklarının ne olacağını merak ediyor. İ

Emtia piyasalarında Fed, Çin ve arz endişesi

Emtia piyasalarında, ABD ile Çin arasında gümrük tarifeleri konusunda müzakere umutlarının güçlenmesi ve ABD’de açıklanan güçlü tarım dışı istihdam verisi etkili olurken, piyasalar haftayı karışık bir seyirle tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir