Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TDT Gayriresmi Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik edecek ve TDT Gayriresmi Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı’na katılacak. Türk Cumhuriyetlerine yapılan elçilik atamaları konusunda Kıbrıs Rum Yönetimine verilen uyarının yansımaları Macaristan’da da hissedilecek. Liderler zirvesi öncesinde gerçekleştirilecek bakanlar toplantısında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın “TDT ülkeleri, büyük Türk dünyasının birer parçası olduklarını unutmadan bu bilinçle hareket etmeli” vurgusu yapması bekleniyor. Toplantıda Kıbrıs Türklerine yönelik izolasyonlara da değinecek olan Fidan, “KKTC ile dayanışma içinde olmanın, teşkilatın ortak sorumluluğu olduğunu” ifade edecek. Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan, AB ile 4 Nisan’da gerçekleştirdikleri zirve sonrasında GKRY’de elçilik açmışlardı. Fidan, sürecin “ailevi mesele” olduğunu belirterek, “Biz ailevi meseleleri kamuoyu önünde tartışmayız” açıklamasında bulunmuştu.
Related Posts

Erdoğan’ın büyük çıkmazını Turhan Çömez deşifre etti: Saray’a yakın iş insanları isyanda
Sözcü TV’de Uğur Dündar ile Arena programına katılan İYİ Partili Turhan Çömez, iktidara sert sözlerle yüklendi. Hükümetin uyguladığı mevcut ekonomi modelinin iflas ettiğini savunan Çömez, yüksek faiz politikalarının sanayiyi ve üretimi çökme noktasına getirdiğini belirterek, “İktidara yakın iş insanları bile feryat ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya, Rusya’dan “koşulsuz ve derhal” bir ateşkes bekliyor
Wadephul, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) ülkelerin dışişleri bakanları toplantısı çerçevesinde gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. ABD ve Rusya liderlerinin dün yaptığı telefon görüşmesini Avrupalılar olarak …

‘Süreç’ turları sürüyor… PKK’nin ‘fesih’ kararı sonrası DEM Parti’den CHP’ye ilk ziyaret
DEM Parti heyeti, siyasi parti ziyaretlerine bugün CHP ile devam ediyor. DEM Parti heyeti, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’le görüşmek üzere saat 14.30 sularında CHP Genel Merkezi’ne gitti.

Şehit dedesinin vasiyetini 104 yıl sonra yerine getirdi
Sakarya Meydan Muharebesi’nde şehit olan dedesi Kamiloğlu Mehmet’in memleketinde defnedilme isteğini, yıllar sonra torunu Yaşar Efiloğlu (59) yerine getirdi. Efiloğlu, yaptığı araştırmalardan sonra dedesinin şehit olduğu Ankara’nın Haymana ilçesindeki bölgeyi buldu ve buradan toprak alıp, memleketi Ordu’da yaptırdığı temsili mezara götürdü.

Erdoğan Arınç’ın bu açıklamalarına çok kızacak!
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç yaptığı açıklama ile dikkatleri bir anda üzerin çekti. İmamoğlu’nun tutuklu yargılanmasının yanlış olduğunu söyleyen Bülent Arınç, AKP oyları için ise ‘Yüzde 50’yi bulması zor’ dedi.

Mansur Yavaş’tan iktidara ‘belediyeler’ göndermesi: ‘Önceliğimiz rant değil, çocukların okuması’
ABB Başkanı Mansur Yavaş, Sapanca Belediyesi Tanser Cumbul Kreşi Temel Atma Töreni’nde “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara ve ilçe belediyelerimize kadar bütün belediyelerimizin önceliği rant değil çocuklarını okuması” diye konuştu.