Gençlerin ‘etki’si büyük olacak

AGEŞA TEKNOLOJİ VE ETKİ MERKEZİ İLE FİRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE YENİ NESİL BİR EKOSİSTEM OLUŞUYOR

Sabancı Topluluğu şirketlerinden AgeSA tarafından başlatılan AgeSA Teknoloji ve Etki Merkezi, Fırat Üniversitesi içinde gençleri dijital teknolojilerle buluşturarak yeni bir üretim ve çözüm ekosistemi sunmayı amaçlıyor. Bilgisayar mühendisliği, yapay zeka, veri analitiği, sigortacılık ve finansal teknolojiler gibi alanlarda gençlerin sektörden gelen verilerle bilgi ve becerilerini geliştirmesine olanak tanıyacak.

Merkeze 7 Bin Öğrenci Erişecek

Fırat Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi statüsü ve güçlü akademik altyapısı sayesinde, merkezin bölgesel ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Merkez, üniversite öğrencileri, araştırmacılar, girişimciler ve geleceğin liderlerine kapılarını açacak ve üç yıllık proje sürecinde 2 bin 500 genç ile etkileşime geçmeyi hedefliyor.

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş: “Öğrencilerimiz Küresel Rekabette Öne Çıkacak”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin teorik bilgilerin ötesinde gerçek sektör verileriyle, yapay zeka ve veri analitiği gibi yeni teknolojilerle iç içe bir öğrenme deneyimi yaşayacaklarını belirtti. Gençlerin, Sabancı Topluluğu ve AgeSA iş birliği sayesinde finans ve sigortacılık gibi küresel düzeyde rekabetçi alanlarda bilgi ve beceri sahibi olacaklarını vurguladı.

Fırat Kuruca: “Türkiye’yi Teknoloji Üreticisi Konumuna Getirmeyi Hedefliyoruz”

AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca ise projenin en önemli hedeflerinden birinin, Türkiye’yi yeni teknolojileri kullanmanın ötesinde bu teknolojilerin üreticisi konumuna getirmek olduğunu belirtti. Sigortacılık, finans ve mühendislik alanlarında yeni nesil teknolojilerle çözüm odaklı bir ekosistem oluşturmayı planladıklarını söyleyen Kuruca, öğrencilerin bilgiyle birlikte hayal güçleri, cesaretleri ve kolektif çalışma kültürleriyle fark yaratabileceklerini vurguladı. Staj programlarının yaz döneminde başlayacağını ve ardından eğitim modülleri, yarışmalar, ideathon etkinlikleri ve projelerin gerçekleştirileceğini belirtti.

Related Posts

İstanbul’da ekmeğe zam: Yeni fiyatlar belli oldu

İstanbul’da ekmeğin azami fiyatı yeniden belirlendi. İTO Meclisi’ne sunulan teklife göre 200 gram ekmek 15 TL’ye kadar satılabilecek. Adalar’da ise bu rakam 16,5 TL’yi bulabilecek. İşte ayrıntılar…

Türkiye’ye yılın ilk beş ayında 4 milyar 727 milyon dolarlık yatırım!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ödemeler Dengesi istatistiklerinin açıklanmasının ardından Rakamlarla Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Bülteni’ni yayımladı. Buna göre, Türkiye’ye mayıs ayında 1 …

TCMB döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı

TCMB döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı

Bitcoin’den yeni rekor: 112 bin dolara dayandı

Bitcoin’den yeni rekor: 112 bin dolara dayandı

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.