Gençlerin ‘etki’si büyük olacak

AGEŞA TEKNOLOJİ VE ETKİ MERKEZİ İLE FİRAT ÜNİVERSİTESİ’NDE YENİ NESİL BİR EKOSİSTEM OLUŞUYOR

Sabancı Topluluğu şirketlerinden AgeSA tarafından başlatılan AgeSA Teknoloji ve Etki Merkezi, Fırat Üniversitesi içinde gençleri dijital teknolojilerle buluşturarak yeni bir üretim ve çözüm ekosistemi sunmayı amaçlıyor. Bilgisayar mühendisliği, yapay zeka, veri analitiği, sigortacılık ve finansal teknolojiler gibi alanlarda gençlerin sektörden gelen verilerle bilgi ve becerilerini geliştirmesine olanak tanıyacak.

Merkeze 7 Bin Öğrenci Erişecek

Fırat Üniversitesi’nin araştırma üniversitesi statüsü ve güçlü akademik altyapısı sayesinde, merkezin bölgesel ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Merkez, üniversite öğrencileri, araştırmacılar, girişimciler ve geleceğin liderlerine kapılarını açacak ve üç yıllık proje sürecinde 2 bin 500 genç ile etkileşime geçmeyi hedefliyor.

Prof. Dr. Fahrettin Göktaş: “Öğrencilerimiz Küresel Rekabette Öne Çıkacak”

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, merkezin açılışında yaptığı konuşmada, öğrencilerin teorik bilgilerin ötesinde gerçek sektör verileriyle, yapay zeka ve veri analitiği gibi yeni teknolojilerle iç içe bir öğrenme deneyimi yaşayacaklarını belirtti. Gençlerin, Sabancı Topluluğu ve AgeSA iş birliği sayesinde finans ve sigortacılık gibi küresel düzeyde rekabetçi alanlarda bilgi ve beceri sahibi olacaklarını vurguladı.

Fırat Kuruca: “Türkiye’yi Teknoloji Üreticisi Konumuna Getirmeyi Hedefliyoruz”

AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca ise projenin en önemli hedeflerinden birinin, Türkiye’yi yeni teknolojileri kullanmanın ötesinde bu teknolojilerin üreticisi konumuna getirmek olduğunu belirtti. Sigortacılık, finans ve mühendislik alanlarında yeni nesil teknolojilerle çözüm odaklı bir ekosistem oluşturmayı planladıklarını söyleyen Kuruca, öğrencilerin bilgiyle birlikte hayal güçleri, cesaretleri ve kolektif çalışma kültürleriyle fark yaratabileceklerini vurguladı. Staj programlarının yaz döneminde başlayacağını ve ardından eğitim modülleri, yarışmalar, ideathon etkinlikleri ve projelerin gerçekleştirileceğini belirtti.

Related Posts

RTÜK’ten medya kuruluşlarına para cezası! “Küçük düşürücü ve iftira niteliğinde ifadeler”

RTÜK, bugün gerçekleştirilen toplantısında yayın ihlallerini değerlendirdi. Kurul üyeleri, televizyon programında bir inşaat firmasına yönelik kullanılan “çete”, “örgüt”, “hançer”, “rüşvet” gibi ifadelerin herhangi bir yargı kararı olmaksızın …

E-ticaret devi Bakanlıktan onayı aldı, dünyaya açılıyor

Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetkiyle E-İhracat Konsorsiyumu Statüsü kazanan Hepsiburada, yerli satıcıların ürünlerini dünya pazarlarına taşımak amacıyla kapsamlı bir e-ihracat girişimi başlattı. Yeni kazanılan bu statü sayesinde şirket …

VİOP’ta endeks kontratı yeni güne yükselişle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) BIST 30 endeksine dayalı haziran vadeli kontrat, güne yüzde 0,6 yükselişle 10.501,00 puandan başladı. Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen haziran vadeli endeks kontratı, normal seansı yüzde …

Büyüme rakamları yarın açıklanacak

Türkiye ekonomisinin bu yılın birinci çeyreğine ilişkin büyüme rakamları yarın duyurulacak.

Sanayi devleri zarar açıkladı

Türkiye’nin sanayi devlerinin üretimden satışları üçüncü yılda da reel olarak azaldı. 2024’te sanayi devlerinin borçları, özkaynaklarından fazla artarken, faaliyet kârı ise yüzde 31.6 oranında düştü.

Konut alacaklar dikkat! Yarı fiyatına alıcı buluyor: İşte icradan satılık daireler

Krediye erişimdeki kısıtlamalar ve fiyatların yükselmesi son süreçte konuta erişimi zorlaştırırken, icradan satılık konutlarla bazen makul fiyata konut bulabilmek mümkün olabiliyor. İcradan satılan konutlarda fiyatlar piyasa fiyatının yarısına kadar inebiliyor. Peki icra yoluyla konut alımı nasıl oluyor? Nelere dikkat edilmesi lazım? Gayrimenkul uzmanı merak edilen soruları tek tek yanıtlarken, ‘taşınmazı hayal ettiğiniz gibi bulamayabilirsiniz’ dedi. İşte detaylar…