Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Enerji Piyasasında Son Durum: Elektrik Üretimi ve Tüketimi

Türkiye’de son 24 saat içerisinde toplamda 908 bin 805 megavatsaat elektrik üretilirken, tüketim ise 915 bin 851 megavatsaati buldu.

Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerine göre, en yüksek elektrik tüketimi saatlik bazda dün akşam saat 21.00’de 43 bin 87 megavatsaat seviyesine ulaşırken, en düşük tüketim ise sabah saat 07.00’de 30 bin 289 megavatsaat olarak kaydedildi.

Günlük bazda gerçekleşen elektrik üretiminin 908 bin 805 megavatsaat olduğu ve tüketimin ise 915 bin 851 megavatsaat seviyesine ulaştığı belirtilirken, üretimde ilk sırayı yüzde 17,2 ile barajlı hidroelektrik santrallerinin aldığı gözlemlendi. Onu, yüzde 14 ile doğal gaz santralleri ve yüzde 13,9 ile rüzgar enerjisi santralleri takip etti.

Dün Türkiye, 7 bin 38 megavatsaat elektrik ihracatı yaparken, aynı zamanda 14 bin 107 megavatsaat elektrik ithalatı gerçekleştirdi. (AA)

Related Posts

İstanbul’da ekmeğe zam: Yeni fiyatlar belli oldu

İstanbul’da ekmeğin azami fiyatı yeniden belirlendi. İTO Meclisi’ne sunulan teklife göre 200 gram ekmek 15 TL’ye kadar satılabilecek. Adalar’da ise bu rakam 16,5 TL’yi bulabilecek. İşte ayrıntılar…

Türkiye’ye yılın ilk beş ayında 4 milyar 727 milyon dolarlık yatırım!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ödemeler Dengesi istatistiklerinin açıklanmasının ardından Rakamlarla Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Bülteni’ni yayımladı. Buna göre, Türkiye’ye mayıs ayında 1 …

TCMB döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı

TCMB döviz rezervleri son üç ayın en yüksek seviyesine çıktı

Bitcoin’den yeni rekor: 112 bin dolara dayandı

Bitcoin’den yeni rekor: 112 bin dolara dayandı

Bakan Şimşek, Londra’da: Türk lirasındaki oynaklık ciddi biçimde azaldı, Türkiye’nin büyüme potansiyeli yüksek

Şimşek, yatırımcı görüşmelerinde Türkiye’nin dezenflasyon sürecine ve büyüme potansiyeline dikkat çekti

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.