İran, iki İngiliz vatandaşını tutukladı

İran Yargı Erki Sözcüsü Asgar Cihangir, “Tutuklanan şahıslar turist kisvesi altında İran’a girdiler ve araştırma adı altında ülkenin birçok eyaletinde bilgi topladılar. Bu kişiler, Batılı ülkelerin istihbarat servislerine bağlı gizli kuruluşlarla işbirliği yapıyorlardı.” dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kirman Yargı Başkanı İbrahim Hamidi de, “İstihbarat ve güvenlik kurumlarının tespitlerine göre, söz konusu şahısların yabancı bir istihbarat teşkilatına bağlı çeşitli kurumlarla bağlantıları tespit edildi. Bu konuda ilave soruşturmalar devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

İRAN’DA ÇİFTE VATANDAŞ VE YABANCILARA YÖNELİK GÖZALTILAR

İran Devrim Muhafızları Ordusu, son yıllarda ağırlıklı olarak casusluk ve güvenlik suçlamalarıyla çok sayıda çifte vatandaş ve yabancı uyruklu kişiyi gözaltına aldı.

Bazı Batılı ülkeler ve insan hakları örgütleri, Tahran’ı yabancı uyrukluları “rehine diplomasisi” amacıyla tutuklamakla suçluyor. İran ise bu suçlamaları reddederek, gözaltına alınan kişilerin ülkenin ulusal güvenliğini tehdit eden eylemlerde bulunduğunu öne sürüyor.

Related Posts

Batı Şeria’da Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsraillilerin darbettiği bir Filistinli öldü

Ramallah’ın kuzeyindeki Sincil kasabasında, işgalci İsraillilerin öldüresiye dövdüğü 23 yaşındaki Filistinli genç hayatını kaybetti. Yaşanan olayda 10 kişi de yaralandı.

Karısının sosyal medyadan canlı yayın yaptığı kişiye saldırdı

Kağıthane’de, 8 Temmuz Salı günü Merkez Mahallesi Bağlar Caddesi’nde yaşanan olayda, Bülent B. (34), iddiaya göre eski eşiyle sosyal medyada canlı yayın yapan Taner A.’ya bıçakla saldırdı. Kavgayı ayırmaya çalışan bir kişi bıçaklanarak yaralandı.

En zengin 4 Afrikalının servetinin yüzde 1’i kıtanın tüm sorunlarını çözebilir

Afrika kıtası yoksullukla boğuşuyor. Ancak sorun fakirlikte değil zenginlikte. IMF’nin Nisan 2024 Dünya Ekonomik Görünümü raporundaki verilerine göre, ülkelerin kişi başına düşen gayrisafi yurt içi hasılası (GSYH) göz önünde bulundurulduğunda …

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani’den Trump açıklaması: Sırbistan’ın saldırmasını engelledi

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Sırbistan’ın yakın zamanda ülkesine saldırmasını ABD Başkanı Donald Trump’ın katılımıyla engellendiğinden emin olduğunu söyledi.

Özgür Özel’den Osman Gökçek’e tepki: Senin kursağından geçen her lokmada şaibe var utanmadan millete laf ediyor, bozuk tohum!

Özgür Özel’den Osman Gökçek’e tepki: Senin kursağından geçen her lokmada şaibe var utanmadan millete laf ediyor, bozuk tohum!

Öcalan’ın videolu mesajına terör örgütünden yanıt: ‘Somut adım atılmamış olsa da…’

Terör örgütü PKK lideri Öcalan’ın videolu mesajına ilişkin silah bırakması beklenen terör örgütünden açıklama geldi.