İş yeri sahibi-kiracı anlaşmazlığı 3 haftada sonuçlandı!

Arabuluculuk Uygulamasıyla Anlaşmazlık Çözümü Kolaylaşıyor

Kira, kat mülkiyeti, komşu hakkı ve ortaklığın giderilmesinden kaynaklı anlaşmazlıklara çözüm getiren arabuluculuk uygulaması, 1 Eylül 2023’ten itibaren zorunlu hale getirildi. Bu sayede, taraflar yargıya gitmeden anlaşarak uyuşmazlıkları kısa sürede çözebiliyor.

Ankara’da yaşanan iş yerinin tahliyesi konusundaki anlaşmazlık, arabuluculuk sayesinde tarafların anlaşmasıyla sonuçlandı. İş yerini satın alan Cihan Altunakar, kiracısıyla ihtiyaçları doğrultusunda iş yerini boşaltmak istedi ancak olumlu yanıt alamayınca arabulucuya başvurdu.

Arabulucu, taraflarla yaptığı üç toplantı sonucunda yaklaşık 3,5 hafta içinde uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Sonuç olarak, taraflar kira artışı ve iş yerinin 2 yıl sonra tahliye edilmesi konusunda anlaştılar.

Arabulucu avukat Yusuf Gözel, iletişime geçtiği kiracının anlaşmaya zor bir profilde başladığını ancak süreç içinde konuların tartışılmaya başlandığını ve üçüncü toplantıda tarafların anlaştığını ifade etti.

Gözel, “Taraflar arasında dostane bir şekilde 3,5 haftada uzlaşma sağlandı. Yargıya taşınması halinde dava süreci 3,5 yıla kadar uzayabilirdi” şeklinde konuştu.

İş yeri sahibi Ayşegül Dalkır Kahveci’nin yaşadığı diğer bir uyuşmazlık da arabulucu sayesinde 2 haftada sonuçlandı. Kahveci, kiracısından iş yerini boşaltmasını istemesine rağmen arabuluculuk süreci sonucunda tarafların 1 ay içinde anlaştığını belirtti.

Arabulucu avukat Zeliha Özkoçak, dosyanın çok kısa bir sürede anlaşmayla sonuçlandığını ve üç farklı konuyu tek bir arabuluculuk dosyasında çözdüklerini kaydetti.

Özkoçak, yargı sürecinin taraflar için zaman kaybı ve ekonomik yük getireceğini vurgulayarak, arabuluculuk sayesinde tarafların kendi rızalarıyla varacakları anlaşmaların çok daha tatmin edici olduğunu söyledi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Dolandırıcıları yakalamak için yeni yöntem. Chrome artık Gemini Nano kullanacak

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan internet dolandırıcılığı için yeni önlemler gelmeye devam ediyor. Chrome artık dolandırıcılıkları yakalamak için Gemini Nano’yu kullanacak. Peki Gemini Nano nedir? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı önümüzdeki hafta çift ihaleye hazırlanıyor

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, 13 Mayıs Salı günkü ilk ihalede 4 yıl (1393 gün) vadeli, 3 ayda bir kupon ödemeli TLREF’e endeksli devlet tahvilinin yeniden ihracı yapılacak. 6 AYDA BİR KUPON ÖDEMELİ Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Yunanistan’a giden Türk turist sayısı açıklandı!

Yunanistan’a seyahat eden Türk vatandaşlarının sayısındaki artış, her geçen yıl daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Türk-Yunan ilişkilerindeki gelişmeler, turizmde de önemli bir ivme kazandırmış durumda. Vize prosedürlerindeki kolaylıklar ve ortak turizm girişimleriyle bu artışın devam etmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir