Karar yazarı Karaalioğlu: iktidar ile İmamoğlu arasındaki psikolojik rekabet hâlâ devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Suriye Ziyareti İptal Edildi: Karar Yazarı Mustafa Karaalioğlu Konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Suriye’ye yapacağı destek ziyaretinin onaylanıp sonra iptal edilmesi, gündemdeki tartışmaların merkezine oturdu. Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karaalioğlu, iptal kararının arkasında yatan sebepleri sorgulayarak, “CHP, birkaç haftadan beri Ak Parti’ye karşı psikolojik üstünlüğü kaybediyor. Ama İBB Başkanı’nın ensesinden bir türlü ayrılmamaları gösteriyor ki iktidar ile İmamoğlu arasındaki psikolojik rekabet hâlâ devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Karaalioğlu, yaşanan gelişmelere tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Ne gerek var bunlara? Niye ayakları üzerinde durmaya çalışan bir ülkeyi Türkiye’nin iç siyasetindeki çekişmenin parçası yaparsınız? Adamları niçin hiç istemedikleri bir siyasi gerilimin parçası haline getirmeye zorlarsınız? TBB’nin de İBB’nin de başkanı Ekrem İmamoğlu diye, onun bütün faaliyetlerini İstanbul’dan Şam’a kadar engellemek neden?”

Ardından devam eden yazısında Karaalioğlu, İmamoğlu’nun mücadelesine vurgu yaparak, “İmamoğlu’nun Suriye’ye yardım heyetine mani olduktan sonra dönüp muhalefete ‘Suriye’ye sırt çevirdiniz, Esadcısınız, falan filan’ demek neyin nesi?” ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu olayın Türkiye’nin Suriye politikasının iç siyasete malzeme edilmesini eleştiren Karaalioğlu, iktidarın seçim kampanyasına şimdiden başladığını belirterek, “İçinde İmamoğlu’nun bile bulunmadığı, bürokrat ve danışmanlardan oluşan bir heyete dahi mani olmak, bayağı bir siyasi kampanyanın habercisidir.” şeklinde konuştu.

2024’ün gözden kaçan 26 dizi ve filmi

_____________________________________________________________________________________________________

Günün öne çıkan haberleri

TIKLAYIN | İstanbul’da ihale yolsuzluğu soruşturması: Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat hakkında gözaltı kararı

TIKLAYIN | Tutuklanan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız görevden alındı, yerine kayyım atandı

TIKLAYIN | Sabah gazetesi: MASAK, Serenay Sarıkaya ve Mert Demir’in hesaplarını inceleyecek

TIKLAYIN | Spor yazarları, Başakşehir-Galatasaray maçını yorumladı

TIKLAYIN | Mehmet M. Yılmaz yazdı: Halk “güçlü lider” arıyor

TIKLAYIN | Elçin Sangu ve Birsen Altuntaş arasında “tekelleşme” gerilimi; “Sen de bu sistemin bir parçasısın!”

Related Posts

Hamas: “Netanyahu, tüm esirlerin serbest bırakılmasını öngören anlaşmayı reddetti”

Hamas, Netanyahu’nun “Tüm esirlerin tek seferde serbest bırakılmasını ve kapsamlı bir ateşkesi” öngören anlaşma teklifini reddettiğini açıkladı.

Amedspor’un Altyapı Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Amedspor Başkanı Burç Baysal, altyapı çalışmalarının titizlikle sürdüğünü ve kampın Bolu’da devam ettiğini belirtti.

Yerin Altında Kayak Keyfi

Changsha’da yerin 36 metre altında yazın serinlemek için kapalı kayak merkezi açıldı.

Maden Ocağında Kaza: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

Kahramanmaraş’ta maden ocağında inşaat malzemesi ile kamyonet arasında sıkışan Sinan Kılıç hayatını kaybetti.

Beşiktaş’a bahaneler sunup durdu! Kyle Walker-Peters yeni takımına imzayı atıyor

Beşiktaş’a çeşitli bahaneler sunarak transferi iptal olan Kyle Walker-Peters, Premier Lig ekibi West Ham United ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.

Erbaa’da 15 Ton Karpuz Ücretsiz Dağıtıldı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde, ölen yakınları için alınan 15 ton karpuz, vatandaşlara ücretsiz verildi.