İbrahim Kiraz: “Erken Seçim İhtimali ve Siyasi Gelişmeler”
Erken seçim tartışmaları gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Karar yazarı İbrahim Kiraz, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kiraz’a göre ana muhalefet erken seçim için baskı yaparken iktidar bu konuya pek ilgi göstermiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar aday olabilmesi için erken seçime ihtiyaç olduğunu belirten Kiraz, AK Parti’nin ise bu seçimi yakın bir tarihte değil, 2027’nin sonbaharında gerçekleştirmek istediğini ifade etti.
Kiraz’ın yazısında dikkat çeken bir nokta da şu oldu: “Nisan 2026’ya kadar sandık kurulmazsa bu tarihten sonra bir erken seçime onay vermeyeceğini söylüyor CHP. Erken seçim kararını meclisten geçirebilme imkanı ise DEM Parti desteğiyle AK Parti’ye sunulabilir.”
İktidarın erken seçimi geciktirme sebebine de açıklık getiren Kiraz, ekonominin toparlanması için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ekonometrik analizlerde tüketici güven endeksinin seçmen tercihleri üzerinde önemli bir etkisi olduğunu belirten Kiraz, 90 puanın üzerinde olan endeksin iktidar partilerine başarı getirdiğini, 90 puanın altındaki endeksin ise muhalefetin lehine olduğunu dile getirdi.
Tüm detayları öğrenmek için makalenin tamamını okumak için tıklayınız.