Kolombiya’nın güneybatısında pusuya düşürülen askerlerden 6’sının hayatını kaybettiği, 7’sinin ise kaybolduğu bildirildi.
Caracol Radio’nun haberine nazaran, Cauca İdare Bölgesi’ne bağlı Buenos Aires kasabasındaki Munchique köyünde, askerler pusuya düşürüldü.
Uzun namlulu silah ve el bombalarıyla yapılan akında 6 asker öldü, 7 asker kayboldu.
Saldırıdan, silah bırakmayan eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçlerine (FARC) bağlı “Jaime Martinez” kümesinin sorumlu olduğu bedellendiriliyor.
Ulusal Ordudan yapılan açıklamada, taarruzda 6 askerin de yaralandığı ve bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.
Geçen hafta Argelia kasabasına bağlı El Plateado köyünde de askerlere hücum düzenlenmiş, olayda 3 asker hayatını yitirmişti.
Devlet ile FARC ortasında yapılan barış muahedesine karşın örgütle karşıt düşen kimi eski kumandanlar ve FARC üyeleri, silahlı hareketlerine devam ediyor.