2023 seçimine yaklaşık 7 aylık bir süreç kala adayını şimdi belirleyemeyen muhalefet kanadında ittifak genişletme süreci yaşanıyor.
Büyük Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş, katıldığı bir TV programında Millet İttifakı’na katılmak için davet yapmıştı.
Bu davete olumlu karşılık veren Âlâ Parti’de Sözcü ve Genel Lider Başdanışmanı Kürşad Güçlü, BTP’yi ortalarında görmekten memnunluk duyacaklarını belirtti.
Bu açıklamanın akabinde Baş ile görüşen Uygun Parti Genel Lideri Meral Akşener, bu isteği 6’lı masada gündeme getireceğini söyledi.
Akşener ve Kılıçdaroğlu mevzuyu istişare etti
Konuya ait son açıklama, Sözcü Güçlü’den geldi.
Zorlu, Akşener’in, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile mevzuyu istişare ettiğini ve sürecin olumlu yürüdüğünü söyledi.
İyi Parti Sözcüsü, “Sayın Genel Liderimiz, Kemal Kılıçdaroğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu hususta hem bilgi verdi hem istişare ettiler. Şu ana kadar bi sorun yok.
14 Kasım’da 6’lı masa toplantısında bu husus gündeme gelecek. Sayın Genel Liderimiz, öbür önderin burada yer alma isteğinin, bunu 6’lı masa ve milletimiz için ne manaya geldiği tarafındaki kanaat ve kanılarını aktaracak.
Oradan çıkacak sonuçla birlikte, önderler daima birlikte karar verecek. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, Genel Liderimiz büyük bir şeffaflık, hassasiyet ve itina içerisinde bu süreci yürütüyor.” diye konuştu.