Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticilerinden tarife muafiyeti isteği

Ayakkabı Sektöründen Trump’a Çağrı: “Varoluşsal Tehdit Altındayız”

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen ayakkabı markaları arasında yer alan Adidas, Columbia, Crocs, Nike, Skechers, Toms, Under Armour gibi şirketler, ABD Başkanı Trump’a ortak bir mektup göndererek tarifelere karşı uyarılarda bulundu.

Şirketlerin yer aldığı mektupta, ayakkabı endüstrisinin ciddi maliyet artışlarıyla karşı karşıya kaldığı ve bu durumun “varoluşsal” bir tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Mektupta, “ABD’nin önde gelen ayakkabı işletmeleri, üreticileri ve perakendecileri olarak, ayakkabı ürünlerini karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muaf tutmanızı rica ediyoruz” şeklinde bir çağrı yapıldı.

Siparişler Risk Altında

Mektupta, yüzlerce işletmenin iflas tehdidiyle karşı karşıya olduğu ve birçok siparişin askıya alındığı belirtilerek, ABD’deki tüketiciler için ayakkabı stoklarının yakında tükenme riski olduğu uyarısında bulunuldu.

Ayakkabı ürünlerine zaten yüksek vergiler uygulandığı ve karşılıklılık esasına dayalı tarifelerin de eklenmesiyle birçok Amerikan ayakkabı şirketinin yüzde 150 ila yüzde 220 arasında gümrük vergisi ödemek zorunda kalacağı ifade edildi.

Mektupta, düşük ve orta gelirli ailelere uygun fiyatlı ayakkabılar üreten şirketlerin, yüksek tarifeleri ne absorbe edebileceği ne de tüketiciye yansıtabileceği ve bu durumun şirketlerin kapanmasına neden olabileceği belirtildi.

Related Posts

Emekli olmadan da kıdem tazminatı almanın yolu var

Emeklilik yaşını beklemeden kıdem tazminatı almak isteyen çalışanlar için önemli bir yasal imkan var. 1475 sayılı eski İş Kanunu’na göre, yaş dışındaki emeklilik şartlarını tamamlayan sigortalılar, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alacakları resmi yazıyla işlerinden ayrıldıklarında kıdem tazminatına hak kazanabiliyor. Ancak SGK’dan bu belge alınmadan yapılan istifalar, tüm tazminat hakkının kaybına neden olabiliyor.

Merkez Bankası’ndan TL’yi savunmaya yönelik yeni kararlar

19 Mart’ta İBB’ye yönelik başlayan operasyonların ardından TL’yi savunmak için bir dizi önlem alan Merkez Bankası’nın yeni kararları açıklandı. TCMB’nin, yabancı para mevduat için zorunlu karşılık oranını 200 baz puan artırmak da dahil aldığı kararlar belli oldu.

Yurtdışı sitelerinden alışverişlerde kişisel bilgi paylaşımına dikkat çekildi

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurtdışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirtti.

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

KKTC’de TEKNOFEST heyecanı devam ediyor

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’daki eski Ercan Havalimanı’nda üçüncü gün etkinlikleri ile devam edecek.

4 telefon modeli ve 1 hoparlör toplatılıyor: İade hakkı var

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)’nın yaptığı bildirim üzerine, güvenlik standartlarını karşılamayan 4 cep telefonu modeli ile 1 kablosuz hoparlör için toplatma kararı verildi. Vatandaşlar bu ürünleri iade ederek ücret iadesi talep edebilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir