Nöroloji Uzmanı açıkladı: Yumurta, Alzheimer’a karşı koruyor

Yumurta Tüketimi ve Alzheimer Hastalığı İlişkisi

Nöroloji alanında uzmanlaşmış olan Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, yapmış olduğu açıklamada yumurta tüketiminin hafızayı güçlendirdiğini ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltabileceğini belirtti. Yapılan son araştırmalar, yumurta tüketiminin Alzheimer hastalığını önlemede etkili olabileceğini gösteriyor.

Alzheimer hastalığı ve yumurta tüketimi arasındaki ilişkiye dikkat çeken Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu, yapılan bilimsel çalışmaların sadece vücut sağlığı değil, aynı zamanda zihinsel işlevlerin korunmasında da önemli olduğunu vurguladı.

Beyin sağlığı üzerindeki etkileriyle ilgili yapılan bilimsel çalışmaların arttığını belirten Prof. Dr. Hanoğlu, yumurtanın içerisinde bulunan kolin maddesinin hafızayı ve bilişsel işlevleri destekleyen önemli bir bileşen olduğunu belirtti.

“Dengeli Beslenme ve Fiziksel Aktivite Önemli”

Yumurtanın tek bir besin olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Hanoğlu, dengeli bir diyetin ve fiziksel aktivitenin sağlıklı yaşlanma için önemli olduğunu ifade etti. Yumurtanın yüksek kolesterol içerdiği düşüncesi değişmiş olup, hem kalp hem de beyin sağlığı için faydalı olduğu bilgisini paylaştı.

Prof. Dr. Hanoğlu, beslenme programının bir parçası olarak yumurta gibi besinlerin tüketilmesinin önemli olduğunu belirtirken, aynı zamanda fiziksel egzersizlerin de hayati önem taşıdığını vurguladı. Zihinsel sağlığı doğrudan etkileyen bedensel sağlığın önemli bir faktör olduğunun altını çizdi.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Related Posts

Her şeyi unutturup, güçsüz bırakıyor: Hastalık değil ‘eksiklik’ yaşıyor olabilirsiniz

Vücudunuzun enerji üretiminden beyin fonksiyonlarına kadar birçok sisteminde rol oynayan B12 vitamini, eksikliği halinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Hafıza problemleri, yorgunluk, karıncalanma gibi belirtilerle B12 eksikliği önemli bir sağlık problemi. Peki, yeterli B12 nasıl alınır ve kimler risk altında?

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Kekik suyu hangi hastalıklara iyi gelir? İşte cevabı

Limon ve sarımsağı geride bırakan kekik suyu, antimikrobiyal ve antioksidan özellikleriyle vücuttaki iltihabı azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Doğru kullanıldığında sindirimden cilt sağlığına kadar birçok alanda doğal şifa sunuyor.

Aşılanmamış her 10 çocuktan 9’u kızamık oluyor

Son yıllarda dünya genelinde kızamık vakalarının artış gösterdiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, bu durumun aşısız çocuklar için büyük risk oluşturduğunu ifade etti. Prof. Güzel, virüsün çevrede saatlerce canlı kalabildiğini belirterek, “Aşılanmamış her 10 çocuktan 9’u kızamığa yakalanıyor. Koruyuculuğu yüzde 97 olan aşı, bu hastalıktan korunmada en güçlü silahtır” dedi.