Rusya’dan Moldova’ya doğal gaz ambargosu

Gazprom, Moldova’nın Borçlu Olduğu Gaz İçin Sınırlama Getiriyor

Gazprom’un yazılı açıklamasına göre, Moldova’nın ithal ettiği Rus gazı için borcunu ödemediği belirtiliyor. Moldovagaz şirketinin Gazprom ile sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği vurgulanıyor. Açıklamada, “Bu sebeple, sözleşme hükümlerine göre, 1 Ocak 2025’ten itibaren Gazprom, Moldova’ya günlük 0 metreküp doğal gaz sevkiyatını sınırlayacak” deniyor.

Gazprom, Moldova’ya yılda yaklaşık 2 milyar metreküp doğal gaz sevk ediyordu ancak borç nedeniyle sınırlama getiriliyor. Bu karar, Ukrayna savaşı sonrasında Rusya ile Avrupa arasındaki doğal gaz ticaretinin durmasının ardından alınıyor.

Related Posts

Güneydoğu Gazisi Hüseyin Özlük’ün anlattıkları stüdyodakileri ağlattı

Güneydoğu Gazisi Hüseyin Özlük, Sözcü TV’de ‘Başkent Kulisleri’ programında terör örgütü PKK’nın fesih ve silah bırakma kararını değerlendirdi. Özlük, yaşadığı ve tanık olduğu olayları anlattı.

PKK’lı isme 26 yıl sonra tahliye

26 Yıldır İzmir Şakran Kadın Cezaevinde tutuklu bulunan Fatma Özbay tahliye edildi

Ayakta kalan son hastaneyi de vurdu

Terör devleti İsrail, Gazze’nin ayakta kalan tek hastanesi olan Han Yunus’taki Avrupa Hastanesi’ni vurdu. Soykırımcılar, hastane saldırısına bahane olarak Hamas lideri Muhammed Sinvar’ı gösterirken, Gazze hükümeti, sağlık merkezlerinin kasıtlı hedef aldığına dikkat çekti. İsrail saldırılarında 164 sağlık kuruluşu, 81 sağlık merkezi, 38 hastane ve 144 ambulans da kullanılamaz hale geldi.

Trump: Putin Ukrayna görüşmeleri için İstanbul’a giderse, ben de gitmek istiyorum

Trump: Putin Ukrayna görüşmeleri için İstanbul’a giderse, ben de gitmek istiyorum

ABD istihbaratında deprem: İki üst düzey ismin görevine son verildi

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi Gabbard, Ulusal İstihbarat Konseyi’nde (NIC) iki üst düzey yetkiliyi görevden aldı.

Terör örgütünün bildirgesinde toplumun en çok rahatsız olduğu nokta: Türklerin ‘varolma’ sorunu

Türkiye’de PKK, 40 yıldır şiddet eylemleri yapıyor. Can acıtıcı bu dönem, Türklerin de Kürtlerin de birlikte yaşama isteğini engelleyemedi. Sorunun “hak ve özgürlükler” noktasında silahsız tartışılması en çok istenen durum.