Samsung telefonlarda VoLTE özelliği varsayılan olarak açık olacak




GSMA ve Samsung, VoLTE’nin küresel olarak sorunsuz bir şekilde kullanıma sunulması için bir araya geldi. Samsung, Android 15 tabanlı One UI 7.0’ın yüklü olduğu tüm akıllı telefonlar ve tabletler için VoLTE’yi varsayılan olarak etkinleştirecek.

Android 15 One UI 7 İşletim Sistemine Sahip Cihazlarda VoLTE Artık Otomatik Olarak Açılacak

Son birkaç yıldır piyasaya sürülen Galaxy serisi akıllı telefonların çoğu (özellikle yakın zamanda çıkan Galaxy S25 serisi) VoLTE desteğine sahip. Ancak, kullanıcıların VoLTE’yi manuel olarak etkinleştirmesi gerekiyordu. VoLTE’nin varsayılan olarak açılması kararı, birçok telekom operatörünün 4G ve 5G bağlantılarına odaklanırken 2G ve 3G ağlarından uzaklaşmasıyla önem kazanmıştır.

Samsung ve GSMA’nın Ortaklığı

GSMA, Samsung’un Network Settings Exchange (NSX) ve Uyum Testi hizmetlerinden faydalanarak VoLTE’nin otomatik olarak etkinleştirilmesine imkan tanıdığını belirtiyor. Bu sayede, desteklenen cihazlar operatör tanımlı IMS ayarlarını NSX üzerinden kullanabilecek veya gerektiğinde GSMA Profili #4’e otomatik olarak geçebilecek.

GSMA’ya göre, NSX, mobil ağ ayarlarının standart bir platform aracılığıyla dünya çapında operatörlerden cihaz üreticilerine (OEM’ler) dağıtımını sağlar. Bu sayede, ağ operatörleri en yeni ayarları cihazlara yükleyebilir, yönetebilir ve dağıtabilir. Ayrıca, GSMA tarafından genişletilen Uyum Testi hizmeti, operatör-cihaz uyumluluğunu doğrulamak için VoLTE için ticari dağıtımdan önce gerekli doğrulama araçlarını sunar.

Related Posts

WhatsApp bu sefer de Amerika Temsilciler Meclisi’nde yasaklandı

İran – İsrail savaşında sık sık yasaklamalar ile gündeme gelen WhatsApp’a bir yasaklama haberi de Amerika’dan geldi.

BTK yerli çip raporu

Teknolojinin hızla gelişmesi ve küresel çip ihtiyacının artmasıyla birlikte, Türkiye de bu stratejik alanda uzun vadeli adımlar atmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bu doğrultuda “Çip Endüstrisi ve Haberleşme …

TEKNOFEST Takımları ABD’deki model uydu yarışmasına damga vurdu

ABD’de gerçekleştirilen uluslararası CanSat Model Uydu Tasarım ve Fırlatma Yarışması’nda TEKNOFEST takımları önemli dereceler elde etti. Gazi Üniversitesi’nden Apastron takımı yarışmayı ikinci sırada tamamlarken, Çankaya Üniversitesi’nden CanBEE takımı dördüncülüğü elde etti.

Akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral tanıtıldı

Fransa merkezli Mistral AI şirketi, ABD ve Çin’in geliştirdiği yapay zeka modellerine rakip olacak yeni akıl yürütme temelli yapay zeka modeli Magistral’i tanıttı.

Call of Duty: Black Ops 7 duyuruldu! Bu yıl çıkıyor

Xbox Game Showcase etkinliğinde boy gösteren Call of Duty: Black Ops 7, 2035 yılında geçecek. İşte ayrıntılar:

Kütahya Belediyespor’dan U14 Türkiye Oryantiring Şampiyonası’nda başarı

2024-2025 sezonu U14 Türkiye Oryantiring Şampiyonası’nda Kütahya Belediyespor, elde ettiği derecelerle adından söz ettirdi. E12A kategorisinde takım halinde Türkiye üçüncüsü olan temsilcilerimiz, sezon boyunca sergiledikleri istikrarlı performansla Kütahya’nın gururu oldu.