Suriye: Türkiye’den elektrik ithalatı için anlaşma imzalanacak

Suriye İle Türkiye Arasında Enerji İşbirliği Yükseliyor

İstanbul’da gerçekleşen Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde, Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Suriye devlet haber ajansı SANA’ya önemli açıklamalarda bulundu. El-Beşir, Suriye’nin yakın zamanda Türkiye’den elektrik ithal etmek için bir anlaşma imzalayacağını doğruladı.

Söz konusu elektriğin Türkiye’den Suriye’ye 400 kilovoltluk bir hattın inşası ile iletilmesi planlanıyor. Ayrıca, Kilis-Halep arasında doğalgaz boru hattı çalışmalarının da devam ettiği belirtiliyor.

“Enerji Durumuna Olumlu Katkı Sağlayacak”

Bakan El-Beşir, gelecekte Reyhanlı ile İdlib kırsalındaki Harem bölgesini birbirine bağlayacak bir elektrik dağıtım hattının hizmete gireceğini duyurdu. Yaklaşık 80 megavatlık bir elektriğin Türkiye tarafından Suriye’nin kuzeyine iletilmesi planlanıyor.

El-Beşir, doğalgaz boru hattıyla Suriye’deki elektrik santrallerine günlük 6 milyon metreküp doğalgazın aktarılacağını ve bu durumun ülkenin enerji durumuna olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

Türk Şirketlerine Yatırım Çağrısı

Enerji Bakanı El-Beşir, Suriye’de madencilik sektörüne yönelik fosfat ve lityum gibi minerallerin çıkarılması konusunda Türk şirketleriyle görüşmeler yapıldığını belirtti. Ayrıca, karasularında doğalgaz arama imkanlarının da ele alındığını açıkladı.

El-Beşir, Türk şirketlerini Suriye’ye yatırım yapmaya davet ederek, petrol ve doğalgaz arama, rafinerilerin rehabilitasyonu, ulaştırma, elektrik hatları ve santrallerin yenilenmesi gibi enerji sektörlerinde yatırım fırsatları olduğunu vurguladı.

Related Posts

Erdoğan, KKTC dönüşü uçakta konuştu… CHP’ye ‘otobüs’ tepkisi: ‘İşi polisin üzerine otobüs sürmeye kadar vardırdılar…’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs dönüşü uçakta yaptığı açıklamada “Göz göre göre soykırım suçu işlerler dünya sessiz kalır. Bu ‘sessizlik sarmalı’ artık son bulmalıdır. Bilinmelidir ki; dünya İsrail’den büyüktür” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Ankara’da CHP otobüsünün polislerin üzerine sürüldüğünü iddia ederek, CHP’ye yüklendi. Erdoğan ayrıca kentsel dönüşüme ilişkin de mesajlar verdi.

Elazığ’da kaçak avlanan 700 kilogram balık ele geçirildi

Elazığ’da kaçak avlandığı tespit edilen 700 kilogram balık ele geçirildi. Bir kişiye ise idari işlem uygulandı.

Özgür Özel’e yumruk atan saldırganın kimliği belli oldu: Evlat katili çıktı!

Sırrı Süreyya Önder için AKM’deki törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tören çıkışı yumruklu saldırıya uğradı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Özgür Özel’e saldıran şahsın gözaltına alındığını açıkladı. Öte yandan, Özel’e saldıran şahsın kimliği de belli oldu.

Saldırıya uğramıştı… Özgür Özel’in programı belli oldu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder’e yapılan veda töreninde yumruklu saldırıya uğradı. Olayın ardından partiden yapılan açıklamada sağlık durumu iyi olan Özel’in programına devam edeceği açıklandı.

Muş Ovası, lalelerle kırmızıya büründü

İlkbaharda sadece nisan sonu ve mayıs ayının ilk haftalarında görülen laleler, Muş Ovası’nı kırmızıya boyadı.

Aydın’da refüje çarpan motosikletin sürücüsü öldü

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, refüje çarpan motosikletin sürücüsü Ahmet Nuri Kayık (36) hayatını kaybetti. Kaza, güvenlik kamerasına yansıdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir