Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı, ocakta sigara fiyatlarına gelecek zam tahminini açıkladı

Yeni Yıl Öncesi İçki ve Sigaraya Zam Geldi!

Yılbaşı öncesi idari para cezalarının hemen ardından, içki ve sigaraya zam haberi geldi. Cumhurbaşkanı kararıyla yüksek alkollü içkilerin ÖTV’si %13 artırıldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, yeni yılda sigaraya da 5-7 lira zam beklendiğini açıkladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla alkollü içeceklerde maktu ÖTV tutarlarının %13 oranında artırılmasının ardından sigaraya da zam yolda.

Dündar, Mey grubuna ait ağır alkollü içki fiyatlarının %12.5 oranında zamlandığını duyurdu. Ayrıca, ocak ayında sigara fiyatlarına 5 ila 7 lira arasında zam beklendiğini söyledi.

TBYD Başkanı Dündar, “Zam yağmuru başladı. Zaten diğer gruplarda da zam peşinden gelecek. Bugün itibarıyla başladı, ocak ayını beklemeyecek firmalar” şeklinde konuştu.

Related Posts

THY: Yeni tavan fiyatı 2850 TL olarak belirledik

Türk Hava Yolları (THY) 30 Nisan’a kadar yurt içi uçuşlarda tek yön ve aktarmasız bilet tavan fiyatını 2850 TL olarak açıkladı.

Resmi Gazete’de bugün yayımlandı: İcradan satışlarda yeni dönem

İcra ve iflas süreçlerinde internet üzerinden yapılan satış ihalelerinde önemli bir değişiklik yapıldı. Artık açık artırmalarda son dakika teklifleri, süreci üçer dakikalık dilimlerle uzatacak. Ancak toplam uzama süresi bir saati geçemeyecek.

TÜİK açıkladı: Güven endeksinde tüm sektörlerde düşüş!

Güven endeksleri nisan ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde düşüş gösterdi. Sektörlerdeki iş durumu talep ve beklentilerdeki azalma ekonomik durgunluk endişelerini artırıyor.

Deprem sonrası konutta ‘fiyat hareketliliği’: Ticaret Bakanlığı’ndan uyarı!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “İstanbul’da yaşanan deprem sonrasında fiyat artışı gerçekleştirilen satılık ve kiralık taşınmaz ilanlarına ilişkin bilgiler ilan platformlarından temin edilmekte olup, haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen tüm gerçek ve tüzel kişiler hakkında gerekli idari yaptırımlar kararlılıkla ve gecikmeksizin uygulanacaktır” ifadesini kullandı.

Üç adet çeyrek altın bir asgari ücretle yarışıyor

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Ahmet Avcı, Deprem Sonrası Tahta Kaşık Yapmaya Devam Ediyor

75 yaşındaki Ahmet Avcı, depremde evini kaybetmesine rağmen tahta kaşık yapımına devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir