Trump: İsrail, Gazze’de 60 günlük ateşkesi kabul etti

Trump, Truth Social’den Gazze’deki Ateşkes Süreci Hakkında Konuştu

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’deki ateşkes süreciyle ilgili yeni bir açıklama yaparak, Truth Social adlı sosyal medya platformunda açıklamalarda bulundu.

Trump, İsrail’in 60 günlük ateşkes için gerekli koşulları kabul ettiğini duyururken, Hamas’ın da bu ateşkese olumlu yanıt vermesini umduğunu ifade etti.

Trump, olası 60 günlük ateşkes sürecinde savaşın tamamen sonlandırılmasına yönelik çabaların devam edeceğini vurguladı.

ABD Başkanı, temsilcilerinin bugün İsrail ile uzun ve verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini belirtirken, Katarlı ve Mısırlı arabulucuların da nihai ateşkes teklifi üzerinde çalıştığını açıkladı.

Trump, Hamas’ın ateşkese onay vermesi halinde barışın sağlanacağını umarken, aksi takdirde durumun daha da kötüleşebileceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 7 Temmuz’da Beyaz Saray’da bir araya gelmesi bekleniyor.

“Orta Doğu’nun iyiliği için Hamas’ın bu anlaşmayı kabul etmesini diliyorum”

Trump’ın açıklamasından bir bölüm:

“Temsilcilerim bugün İsrail ile Gazze konusunda uzun ve verimli bir toplantı gerçekleştirdi. İsrail, 60 günlük ateşkese uygun koşulları kabul etti; bu süre zarfında barışı sağlamak için tüm taraflarla birlikte çalışacağız. Katarlılar ve Mısırlılar da barış için çalışıyor, umarım Hamas da bu anlaşmayı kabul eder. Daha kötü bir duruma gitmemesi için bu anlaşmayı desteklemenizi bekliyorum.”

Related Posts

Ülke genelinde duyuruldu, emeklilere ücretsiz oldu

Almanya’da 60 yaş üstü bireyler için sağlık sisteminde yeni bir dönem başladı. Artık birçok muayene, tarama ve tedavi hizmeti, belirli şartları sağlayan emeklilere ücretsiz sunuluyor.

Sel baskını İtalya ve Fransa’da can aldı: 16 bölgede kırmızı alarm verildi

Avrupa, aşırı sıcak hava dalgası ve ani sel felaketleriyle mücadele ediyor. İtalya ve Fransa’da can kayıpları yaşandı, olağanüstü tedbirler alındı.

Ali Altınbaş yaşamını yitirdi

Altınbaş Holding Onursal Başkanı Ali Altınbaş, uzun süredir mücadele ettiği hastalığı nedeniyle 69 yaşında yaşamını yitirdi.

Altın beyin engel tanımadı

Yüzde 60 görme engelli Serçe, 5 yıl önce üniversite sınavında şampiyon oldu. Okulunu birincilikle bitirdi. Serçe şimdi Cambridge’ten tam burslu kabul aldı.

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi

Gözlerin çevrildiği CHP’nin kurultay davası bugün: Hangi kararlar çıkabilir? Mutlak butlan çıkarsa ne olur?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler bugün görülecek kurultay davasının duruşmasında. Kurultayın iptali istemiyle açılan davada yeni duruşma Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.