Türkiye 25 yıl önce yaşadı.. Şimdi de Rusya’da satanist avı… O günlerde neler oldu: Odatv derledi






Rusya’da Satanizm Hareketi Terör Örgütü Olarak İlan Edildi

Rusya’da Satanizm Hareketi Terör Örgütü Olarak İlan Edildi

Rusya’da Kremlin, heavy metal ve gotik müzik dinleyenleri uluslararası satanizm hareketini terör örgütü ilan etti. Bu kararın ardından bu gruplar yasal takibe alınacak.

Rusya Anayasa Mahkemesi, aşırılıkçı ve terörist örgüt olarak tanımladığı uluslararası satanizm hareketi gruplarına 8 yıla kadar hapis cezası verebileceğini duyurdu. Bu karar, Vladimir Putin ve Rus Ortodoks Kilisesi’nin baskıları sonucunda alındı.

İngiliz The Times gazetesine göre, özellikle heavy metal, gotik ve endüstriyel müzik dinleyen gençler artık hukuki risk altında. Bu gruplarla ilişkilendirilen gençler, satanist temalı görseller içeren kültürler nedeniyle dikkat çekiyor.

Türkiye de geçmişte satanizm kavramıyla tanışmış ve metal ve rock müzik dinleyen gençlerin hedef haline geldiği haberlerle sarsılmıştı.

1998–1999

– İstanbul Ataköy’de, Alman Lisesi’nden 14 yaşındaki Alp Cenan Y. ile 17 yaşındaki Aslı Y., 14. kattan el ele atlayarak intihar etti. Medya, gençlerin “satanist ayinlere katıldığı” iddialarını gündeme getirdi.

Bu olay, terk edilmiş yapılarda satanist ayinlerin yapıldığı yönündeki iddialarla bağlantılı olarak anlatıldı. Gençlerin uğrak yeri olarak gösterilen bu binalarda ayin izleri arandı. Daha sonra bu binalar sanat merkezlerine dönüştürüldü.

– İstanbul Ortaköy Mezarlığı yakınlarında, 19 yaşındaki Şehriban Coşkunfırat, Engin Arslan, Ömer Çelik ve Zinnur Gülşah Dinçer adlı gençler tarafından “şeytana kurban etme” gerekçesiyle hunharca öldürüldü. Cesedi yarı gömülü bulundu ve sanıklar ayin gerekçesiyle cinayeti işlediklerini itiraf etti.

Bu vaka, Türkiye’de kayıtlara geçen ilk satanist cinayet olarak kabul edildi ve geniş yankı uyandırdı.

1999-2000

Kadıköy’deki Akmar Pasajı, metal-rock ve satanizm kültürüyle ilişkilendirilen gençlerin buluşma ve müzik alışverişi noktasıydı. Medya, bu mekanı satanistlerin merkezi gibi gösterdi.

Polis baskınları ve gençlerin gözaltına alınmasıyla birlikte medyanın da etkisiyle cadı avına dönüşen süreçte aileler çocuklarını kontrol etmeye yönlendirildi.

Ailelerin çocuklarını kontrol etmesi konusunda yapılan haberler ve bilinçlendirme çalışmaları, toplumda geniş yankı uyandırdı.

Related Posts

İmralı Cezaevi’nde tutuklu olan PKK’lı Veysi Aktaş tahliye edildi

Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın PKK’nın kendini feshettiğini açıkladığı video mesajda solunda oturan, PKK terör örgütü hükümlüsü Veysi Aktaş İmralı Cezaevi’nden tahliye edildi.

Konyaaltı sahiline kimliği belirsiz ceset vurdu

Antalya Konyaaltı Sahili’nde kıyıya vurmuş erkek cesedi bulundu. Baş ve vücudunda derin yaralar tespit edilen cesedin, falezlerden düşen kişiye ait olabileceği düşünülüyor.

Gazze’de son 24 saatte biri çocuk 14 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti!

Gazze’de son 24 saatte biri çocuk 14 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti!

Meteoroloji’den Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısında bulundu.

Milli kürekçilerden dünya şampiyonasında altın madalya

Milli kürekçiler Halil Kaan Köroğlu, Enes Biber ve Aytimur Selçuk Polonya’da düzenlenen Dünya 23 Yaş Altı Kürek Şampiyonası’nda altın madalyaya uzandı.

Bursa’da acı olay: Nişan yıl dönümünde toprağa verildi

Evlilik hazırlığı yaparken kazada öldü, nişan yıl dönümünde toprağa verildi.