Uçak ve Helikopter Çarpıştı: Kurtulan Yok

ABD Başkenti Yakınlarında Uçak ve Helikopter Çarpıştı!

Washington’un yakınlarındaki Ronald Reagan Havalimanı civarındaki bir trajik olayda, 60 yolcu ve 4 kişilik mürettebat taşıyan American Airlines uçağı ile 3 askeri personelin bulunduğu askeri helikopter havada çarpışarak düştü.

ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ronald Reagan Havalimanı yakınlarında yolcu uçağı ile askeri helikopter kaza yaptı.

İki aracın çarpışmasının ardından Potomac Nehri’ne düştüğü belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma hemen başlatıldı ve şu ana kadar kurtulan olmadığı bildiriliyor.

Olay anına ilişkin görüntüler sosyal medya platformlarında paylaşılınca havalimanındaki tüm uçuşlar durduruldu ve bölgede güvenlik önlemi alındı.

Kazada hayatta kalan olup olmadığına dair resmi bir açıklama yapılmazken, arama kurtarma operasyonu başlatıldı ve tüm ekipler olay yerine sevk edildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, Fox News’ta yaptığı canlı yayında Başkan Donald Trump’ın durumu yakından takip ettiğini ve trajik olayla ilgili en güncel bilgileri aldığını söyledi.

American Airlines yetkililerine göre, uçaktaki 60 yolcu ile 4 mürettebat Kansas’tan başkent Washington’a seyahat ediyordu. Helikopterde ise 3 askeri personel bulunuyordu.

ABD Başkanı Trump yazılı açıklamasında, olayı yakından takip ettiğini ve kurtulanlar için dua ettiğini belirtti. Truth Social platformundan yaptığı açıklamada, olayın önlenebilecek nitelikte olduğunu ve kontrol kulesinin daha fazla müdahalede bulunması gerektiğini ifade etti.

Related Posts

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi

İran açıkladı: İsrail’in 12 gün süren saldırılarında ölenlerin sayısı 935’e yükseldi

Gözlerin çevrildiği CHP’nin kurultay davası bugün: Hangi kararlar çıkabilir? Mutlak butlan çıkarsa ne olur?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde gözler bugün görülecek kurultay davasının duruşmasında. Kurultayın iptali istemiyle açılan davada yeni duruşma Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülecek.

Mansur Yavaş Sözcü’yü X’te rezil etti

Sözcü Gazetesi’nin manşetinde yer alan Mansur Yavaş’ın ‘Bu saatten sonra Kılıçdaroğlu’yla görüşmem’ haberi yalan çıktı. Mansur Yavaş sosyal medya hesabından ‘Böyle bir sözüm yok’ dedi.

CHP’nin simge isimlerinden Büyükerşen’den Kılıçdaroğlu’na sert eleştiriler: ‘Siyasi hırslarının, maalesef aklının çok üstünde olduğu gerçeğini…’

25 yıl boyunca Eskişehir Büyükşehir Başkanlığı yapan, CHP’nin simge isimlerinden Yılmaz Büyükerşen, CHP’nin eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu kurultay davasındaki tutumu nedeniyle sert sözlerle eleştirdi.

Stockholm’de Gazze protestosu

İsveç’in başkenti Stockholm’de yüzlerce kişi, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik askeri operasyonlarını protesto etmek ve acil ateşkes çağrısı yapmak amacıyla bir araya geldi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: ‘Kurultayı tartışmak ve tartıştırmak iktidarın ekmeğine yağ sürmektir’

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nı tartışmak ve tartıştırmak iktidarın ekmeğine yağ sürmektir. Cumhuriyet Halk Partisi 47 yıl sonra Türkiye’nin 1. partisi olmuştur ve ilk seçimde Genel başkanımız Sayın Özgür Özel’in haksızlıklara, hukuksuzluklara boyun eğmeyen, özgüvenli siyaset anlayışıyla iktidar olacaktır. Bu yönetim anlayışıyla da ülkemize ihtiyacı olan ve hak ettiği demokrasiyi getirecektir” dedi.