Ukrayna: Rusya’nın saldırısında 12 yaşındaki çocuk öldü

Rusya’nın gece saatlerinde düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırıları sonucunda Ukrayna’nın iç kesimlerinde bir kız çocuğunun hayatını kaybettiği ve başkent Kiev bölgesinde üç kişinin yaralandığı bildirildi.

Ukrayna acil durum servislerinden yapılan açıklamaya göre, Dnipropetrovsk bölgesinin Samarivskyi ilçesinde bir İHA’nın bir konuta çarpması sonucunda 12 yaşındaki bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiği belirtildi. Aynı saldırıda toplamda altı yaşındaki bir kız çocuğu ve iki yetişkinin yaralandığı açıklandı. Bölge valisi Serhiy Lysak, Rus ordusunun bölgeye yeniden İHA’lar gönderdiğini duyurarak hava kuvvetlerinin yedi İHA’yı vurarak düşürdüğünü ifade etti.

Daha fazla saldırı ise başkent Kiev’de gerçekleşti. Kiev Hava Kuvvetleri, gece saatlerinde Rusya’nın 100 İHA ile düzenlediği saldırıda 37 İHA’yı vurarak etkisiz hale getirdi. Kiev’in Desnianskyi bölgesinde vurulan bir İHA’nın düşen parçaları, dinlenme ve eğlence amacıyla kullanılan bir binada yangına neden oldu, olay yerine acil durum servisleri müdahale etti.

Kiev’in askeri yönetimini üstlenen Timur Tkachenko, hava savunma sistemlerinin erken saatlerde aktif hale getirildiğini söylerken, başkentte üç kişinin tıbbi yardım talebinde bulunduğu belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy arasında Ukrayna’daki durumu ele almak üzere gerçekleşen telefon görüşmesinde, Rusya-Ukrayna savaşına kalıcı bir çözüm bulunması ve çabaların desteklenmesi konuşuldu. Ayrıca Rubio, İngiltere’nin Ukrayna’da kalıcı barış sağlanmasına yönelik çabalarına teşekkür etti.

Related Posts

Cem Küçük’ün büyük yalanını gurbetçi ortaya çıkardı. Canlı yayında açıklama yaptığına pişman oldu

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, katıldığı bir televizyon programında Almanya’da domates fiyatlarının 20 Euro’ya yükseldiğini iddia etti. Canlı yayında Ekol TV moderatörü Yasin Erçağlayan’ın soruları karşısında Küçük, “Almanya’da bir aydır domates …

Elon Musk, Lübnan Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü; Beyrut’a Starlink mi götürülecek?

Elon Musk, Lübnan Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü; Beyrut’a Starlink mi götürülecek?

Kamu İşçileri Diyarbakır’dan seslendi: “Grev kararı alacağız”

Sayıları 600 Bini bulan kamu işçisinin toplu sözleşme beklentisi sürüyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bu haklı talebe bir an evvel ülkeyi yönetenler, makul cevap vermezlerse ayın 15’inden sonra sendikalarımız grev kararı alacaklar, uygulayacaklar” dedi.

Erdoğan’dan ‘Mutlak Butlan’ çıkışı ‘Gündemlerinde var’

CHP’de Kurultay davası tartışmaları sürerken Mutlak Butlan gündemiyle ilgili bir açıklama da AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, ”Gündemlerinde rant var, bant, butlan var hatta mutlak butlan var” dedi.

Bursa’da plastik fabrikasında yangın

Bursa’da bir plastik fabrikasında yangın çıktı

İran: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliğini askıya alan yasa onaylandı

İran: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile iş birliğini askıya alan yasa onaylandı