Avrupa’ya adam kaçıran çetenin tarifesi dudak uçuklattı

Kaçakçılıkla mücadele ve hudut kapıları şubesi ekipleri, Adana merkezli Mersin, İstanbul, Diyarbakır, Gaziantep ve Konya‘da göçmen kaçakcılığı yapan şüphelilere operasyona düzenlendi.

Altı aylık takip yapan ekipler, kimliklerini tespit ettikleri şahıslara 5 Şubat’ta şafak operasyonu düzenledi.

Özel harekatın da destek verdiği eş zamanlı operasyonlarda ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve bir miktar esrar ele geçirildi.

KİŞİ BAŞI 20 BİN DOLAR

Dokuzu kadın 17 şüpheli gözaltına alındı. Çetenin göçmenleri Türkiye‘den Avrupa‘ya kaçırmak için kişi başı 20 bin dolar (Güncel kurla 719 bin lira) aldıkları belirlendi.

Emniyet sevk edilen 33 yaşındaki A.B, 37 yaşındaki eski kocası A.Ç. ve 41 yaşındaki akrabası T.Ç. tutuklandı. Yabancı uyruklu 14 kişi de sınır dışı edilmesi için Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildi.

Related Posts

Terör örgütünün bildirgesinde toplumun en çok rahatsız olduğu nokta: Türklerin ‘varolma’ sorunu

Türkiye’de PKK, 40 yıldır şiddet eylemleri yapıyor. Can acıtıcı bu dönem, Türklerin de Kürtlerin de birlikte yaşama isteğini engelleyemedi. Sorunun “hak ve özgürlükler” noktasında silahsız tartışılması en çok istenen durum.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu müjdeyi duyurdu: Türk dünyasının ortak alfabesi raflarda yerini alıyor

Türk Devletler teşkilatının aldığı karar doğrultusunda ortak alfabe hususunda somut adımlar atılmaya başlanmıştı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, bu konuda yaşanan gelişmeyi ise ‘müjde’ diyerek kamuoyu ile paylaştı. Zorlu, ortak alfabeyle basılı kitaplar serisi bu yıl içinde Türk Dünyası Yayıncılarına ve okurlarına sunulacağını söyledi. Öte yandan Zorlu, dijital kuşatmaya dikkati çekerek Türkçenin her türlü tehdide karşı bir ve beraberce korunması gerektiğini de belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik: Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltına alınan gençlerimiz için Vatan Emniyet’teyiz

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik: Boğaziçi Üniversitesi’nde gözaltına alınan gençlerimiz için Vatan Emniyet’teyiz

Giyim devi Instagram’dan duyurdu: ‘Bazı müşteri bilgileri çalındı’

İngiltere merkezli perakende zinciri Marks & Spencer (M&S), siber saldırıya uğradığını ve bazı müşteri bilgilerinin çalındığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, kart bilgileri veya şifrelerin ele geçirilmediği belirtilse de, kişisel verilerin saldırganların eline geçtiği doğrulandı.

Trump İstanbul’a gelmek için şart koştu!

Ayrıntılar geliyor…

DEM Partili Tuncer Bakırhan’dan ‘hukuki adım’ çağrısı: ‘Kurban Bayramını çifte bayram haline getirecek’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, terör örgütü PKK’nin feshi sonrası Meclis’e hukuki düzenleme çağrısı yaptı. Bakırhan “İnsani, somut ve güven artıcı bazı düzenlemelerin bayram sonrasına bırakılmadan yapılması Türkiye’nin önünü açacaktır. Kurban bayramını çifte bayram haline getirecektir” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir